To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Czy autoclose to jest to zamykanie drzwi po przekroczeniu 20km/h? Pytam bo nie używam. Jutro mam traskę to kuknę.
EDIT:
Ciekawość wzięła górę i sprawdziłem teraz. Jeśli chodzi o to opisane przeze mnie autocolose to działa. Drzwi można zaryglować przez guzik i nie idzie ich otworzyć z zewnątrz. Drzwi ryglują się też po przekroczeniu 20km/h. O to chodziło? Zaznaczam, że sprawdzałem tylko na zmienionej opcji Relock Strategy.
Czy szanowny Kolegą, mógłby wskazać krok po kroku jak włączyć te opcję w alfaOBD? I czy da się to zrobić przez bt, czy trzeba mieć kabel?
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
pietics
Czy szanowny Kolegą, mógłby wskazać krok po kroku jak włączyć te opcję w alfaOBD? I czy da się to zrobić przez bt, czy trzeba mieć kabel?
Jeśli chcesz to ryglowanie zamków powyżej 20 km/h to zrobisz to bez kabla.
Załącznik 39838
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
Jeśli chcesz to ryglowanie zamków powyżej 20 km/h to zrobisz to bez kabla.
Załącznik 39838
Dzięki. To wiem. I mam ustawione. Chodzi mi o zamykanie automatyczne po 1 m. Miałem podobnie w stilo. I potwierdzam, w stilo dało się zatrzasnąć kluczyk w bagażniku 😂
-
W Alfie połączyć się z body/zmiana konfiguracji pojazdu/odszukać z listy Relock strategy i włączyć. Potem zrobić osiowanie proxy.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
W Alfie połączyć się z body/zmiana konfiguracji pojazdu/odszukać z listy Relock strategy i włączyć. Potem zrobić osiowanie proxy.
Dzięki
-
Dzisiaj się bawiłem alfaobd i kabelkiem od viakena. I nic nie udało mi się zmienić. Relock strategy też. Mam tipo tipo z 2016https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e02054cbcf.jpg
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
-
Pewnie body nie obsługuje , jak piszesz to wersja podstawowa Tipo
-
Cytat:
Napisał
66pawel
Pewnie body nie obsługuje , jak piszesz to wersja podstawowa Tipo
Szkoda. Myślałem że coś włączę sobie a tu lipa
-
No a jak chciałeś sobie włączyć washer fluid level sensor?
Przecież w Tipo nie ma czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy to jak miała by działać ta funkcja?
Dlatego ci odrzuciło tą zmianę.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
No a jak chciałeś sobie włączyć washer fluid level sensor?
Przecież w Tipo nie ma czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy to jak miała by działać ta funkcja?
Dlatego ci odrzuciło tą zmianę.
To przykładowe zdjęcie inne np. drl drop nie dziala, ryglowanie zamków też. Ten sam komunikat.
-
A jaki masz interfejs do łączenia z autem?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A jaki masz interfejs do łączenia z autem?
STN2120 ELM327 V4 OBD II USB od Viakena
-
Witam wszystkich, do tej pory byłem tylko obserwatorem i czytelnikiem, zakupiłem interfejs ELM327 iCar3 Vgate OBD2 Interfejs Bluetooth BT 3.0 i postanowiłem też coś zmienić w swoim Tipku, włączyłem DLR drop i ryglowanie, wszystko działa, problem był z Proxy, krzyczał o niebieską przejściówkę, którą oczywiście zakupiłem, wszystko działa, dzięki za inspirację :)
-
Czy wiadomo który bajt zmienić żeby włączyć tą funkcję? Mam starego ELMa i nie działa z alfaobd.
-
Może komuś się przyda - w Tipo FL zamykanie po 1 minucie od otwarcia jest w standardzie. Nie ma za to opcji włączenia w menu blokowania przy 20km/h - szkoda... Wolę tę opcję od autozamykania po otwarciu.