To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Złomnik jest spoko :) choć trochę brakuje mu wiedzy merytorycznej i czasami głupoty po prostu mówi :) ale jest taki klimatyczny gość. Polecam też Blogmotive - uwielbiam sposób prowadzenia przez niego nagrań. Nie ma zbyt wielu filmów ale jak dla mnie fenomenalnie zrobione.
Na panele poszedł aceton, potem czarny mat do plastików.
Załącznik 40050
-
Bardzo ładnie to wyszło. Jak nówka sztuka.
-
1 załącznik(i)
Fiacik pomyka dzielnie. Nakulał kilkanaście tysięcy km. Parę dni temu zająłem się schodzącym lakierem z maski i dachu. Te elementy polakierowałem na nowo. Niby niewielka różnica ale teraz cieszy oko bardziej :D
Załącznik 40646
-
Wy tutaj o HGT a ja onegdaj jeździłem Bravą w podobnym kolorze (albo i takim samym - czarny atrament) z silnikiem benzynowym 1.2 😄
-
3 załącznik(i)
Wczoraj auto odzyskało świetność oświetlenia. Ba.... nawet bym powiedział że lepiej niż z fabryki :) lampy rozkręciłem, odbłyśniki na nowo napyliłem warstwą odblaskową a resztę wymyłem. Przy okazji zastosowałem stary manewr. Wrzuciłem odbłyśniki na H7 (akurat miałem z alfy 166). Do tego wsiadły H18 65W i jest petardzioszka.
Noc nie jest straszna nawet dla żony która unika przejazdów po zmroku :D
Załącznik 41024Załącznik 41025Załącznik 41026
A ostatnio miałem miłą niespodziankę. Wybrałem się z rodzinką kamperem na parę dni. Poza dzikowaniem w drodze powrotnej zajechaliśmy zrobić sobie spacerek przez Borowy Jar koło Jeleniej Góry. Za miejsce wypadowe obraliśmy ościenne osiedle miasta. Akurat była planowana zbiórka wielkogabarytowych bo pod każdym domem była hałda rupieci. Jakie było moje zdziwienie jak pod jednym z domów znalazłem przedni zderzak do Bravo :D normalnie stan igła. Jakieś tam drobne może ryski ma ale chyba bardziej od walania się po podwórku niż od używana bo nawet punkty montażowe nie były zniszczone. Stan surowy, czarny. Długo się nie wahając zwinąłem ten zderzak ze śmietnika :D co za czasy..... :) ludzie się trochę dziwnie patrzyli jak z tyłu na kamperze i jeszcze na rowerach wiozłem zderzak od auta :) ale za darmoszkę :D
-
1 załącznik(i)
Nie wiem Marek czy mnie pamiętasz, ale kiedyś zdarzyło się że swoją 166 byłem u Ciebie, lampy mi robiłeś, no i czasem na alfaholikach się widzieliśmy. Obecnie mam dwie Bravy: 1.2 SX i 1.6 ELX i jak masz czas i chęci to wpadłbym do Ciebie z przyjemnością pogadać, bo widzę że sporo mógłbym od Ciebie podkraść pomysłów ;)
Załącznik 41096
-
Oczywiście, że pamiętam :D zapraszam serdecznie. Fajnie będzie pogadać przy włoszczyźnie. Popołudniami, wieczorami. W weekendy trudniej mnie złapać, zwykle gdzieś czymś wyjeżdżam :D powinieneś mieć do mnie telefon (bo ja do Ciebie mam :D )
-
1 załącznik(i)
Ostatnio taki extras upolowałem do bravolota :D oj już trudno dostać takie rzeczy :)
Załącznik 41198
-
Był ostatnio w takim kolorze za 90zl na olx. Nie wziąłem bo nie było kanału wentylacyjnego ;) to ten?
-
Tak. Ma też połamaną kratkę z tyłu. Po otrzymaniu przesyłki jeszcze się okazało że nie ma ramki do mieszka biegów. Na szczęście po farcie dokupiłem ją na alegroszu. Też jedyna sztuka. Ale z braku laku brałem jak jest :) to nie te czasy jak można było przebierać :)
-
No jeszcze jest zestaw skór z Marei razem z całym tunelem za 300zl ;) ale z częściami faktycznie problem. Swoją drogą łatwiej o używki niż nowe w ASO. Przerabiałem to z Thesisem, mimo że miałem wtedy 10 letnie auto to wieku części nawet w ASO nie było. Teraz do Thesisa już nawet wahaczy nie ma w ASO....
-
Nie tylko do thesis :D do alfy też. Ale takimi autami na co dzień nie jeżdżę. Na daily mam auto do którego wszystko i tanio kupię.
Widziałem te skóry ale są w nędznym stanie. I mi do bravo zupełnie bezużyteczne.
-
Do 166 są zamienniki dla elementów zawieszenia, do thesisa nie. Dlatego też np poszedłem w stronę Bravy z autem do zabawy. Nawet jak czegoś nie ma to kupuje całe kolejne auto ;)
A swoją drogą ostatnio prawie kupiłem Bravo. Było w wersji Suite, z 1.9 na Śląsku za 850zl. Po stłuczce drobnej z walnięta zwrotnicą i blotnikei, ale na chodzie i z pięknymi skórami w środku, tylko felg że Suite brakowało. Już lawetę załatwiałem, no ale pojawiła się na Olx moja czerwona że skórami, więc na więcej żona mi nie pozwoli.
-
Nie jest tak różowo :D do 166 tylnych wahaczy od lat już nie ma. Tak samo poduszek tylnych amorków. Do gtv podobnie. Tylny zawias nie do dostania od lat. Nie wspomnę o elementach wnętrza obu aut :) z "szybkozużywających się" łamiące się przyciski szyb nie do zdobycia (też dla obu).
A to co się da dostać kosztuje x10 jak to co do fiata :D
Ja też sobie lubię poprzeglądać auta z dawnych lat :)
-
1 załącznik(i)
Tak kobita mi zakończyła rok....
Załącznik 41293
Straty są duże. Do wyciągnięcia belka pod zderzakiem, wszystkie chłodnice, lampy, błotniki.....