To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Radio 9 cali -
Radio kupione w pl. Montaż prosty jak na filmiku. Spasowanie do deski jako tako walczę z kablami od dołu bo trochę widać. Wszystko działa. Ja miałem tablet bez niczego. Dołożyłem oryginalną kamere cofania która działala z ucconect i działa też z chinolem i nawet linie pomocnicze działają. Na wyświetlaczu wyświetla się jaka stacja radiowa ale jaki utwór to już nie. Co do oryginalnej anteny gps ja nie miałem ale sprzedawca mówił ze jak jest orginalna navi to na radiu nie będzie działać navi- przynajmniej ja go tak zrozumiałem, twierdził też że linie nie będą działać i przednia kamery nie będzie działać a jednak sie da to ogarnąć. Sterowanie z kiery działa
-
Można prosić link do stronki z radiem bo też jestem nim zainteresowany.
-
-
Brak mi jedynie gałki głośności , ja wiem że może wyglądało by gorzej , że z tyłu kierownicy mamy przyciski . Ale dla mnie pokrętło jakoś bardziej mi leży - oczywiście radyjko fajne . :bravooo:
-
Cytat:
Napisał
maurycy
Brak mi jedynie gałki głośności , ja wiem że może wyglądało by gorzej , że z tyłu kierownicy mamy przyciski . Ale dla mnie pokrętło jakoś bardziej mi leży - oczywiście radyjko fajne . :bravooo:
Za dwa i pół roku użyłem kilka razy gałki
-
Też miałbym kilka pytań skoro używasz tego radia:
1. Jak wygląda kwestia połączeń tel? Jest wyświetlane kto dzwoni? Przyciski słuchawek z kierownicy działają? Telefon połączony przez bluetooth normalnie?
2. Rozumiem, że aby ten sprzęt miał dostęp do neta trzeba mu udostępnić hotspot wifi z komórki?
3. Bardzo ciekawi mnie czy działa przycisk na kierownicy do sterowania głosowego? W idealnym przypadku podejrzewam, że powinien on uruchamiać asystenta google w radiu?
Generalnie wygląda to całkiem fajnie, gdybyś mógł pokazać jeszcze jak to jest rzeczywiście spasowane z deską?
Wielkie dzięki! :)
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Za dwa i pół roku użyłem kilka razy gałki
Jak masz dorosłe dzieci na fotelu pasażera , i lubią słuchać muzyki to chyba byś nie chciał co by Ci ściszali , albo manipulowali tym potencjometrem - bo generalnie chyba łatwiej gałeczką :smile: nie zaprzeczycie . Dużo recencentów przy testach jazdy testowej negowało panel np. w Ranault Megan czy Talizman za brak gałki . Tylko fakty piszę że takie recenzje miały miejsce . Ja wolę z potencjometrem w gałce i już , ktoś się może obrażić i nie zgodzić jego auto i pieniądze :smile:
-
Cytat:
Napisał
maurycy
Jak masz dorosłe dzieci na fotelu pasażera , i lubią słuchać muzyki to chyba byś nie chciał co by Ci ściszali , albo manipulowali tym potencjometrem - bo generalnie chyba łatwiej gałeczką :smile: nie zaprzeczycie . Dużo recencentów przy testach jazdy testowej negowało panel np. w Ranault Megan czy Talizman za brak gałki . Tylko fakty piszę że takie recenzje miały miejsce . Ja wolę z potencjometrem w gałce i już , ktoś się może obrażić i nie zgodzić jego auto i pieniądze :smile:
Masz przycisk plus minus do glosnosci
-
Ok , mam ale wolę jak jest gałka
i powiem Wam że miałem krótko Octavię i też było pokrętło . Jednemu pasuje blondi, a drugiemu czarnula 😉 mi gałka i szatynka 😆
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Radio kupione w pl. Montaż prosty jak na filmiku. Spasowanie do deski jako tako walczę z kablami od dołu bo trochę widać. Wszystko działa. Ja miałem tablet bez niczego. Dołożyłem oryginalną kamere cofania która działala z ucconect i działa też z chinolem i nawet linie pomocnicze działają. Na wyświetlaczu wyświetla się jaka stacja radiowa ale jaki utwór to już nie. Co do oryginalnej anteny gps ja nie miałem ale sprzedawca mówił ze jak jest orginalna navi to na radiu nie będzie działać navi- przynajmniej ja go tak zrozumiałem, twierdził też że linie nie będą działać i przednia kamery nie będzie działać a jednak sie da to ogarnąć. Sterowanie z kiery działa
Pytałem o antenę GPS bo miałem pewne niejasności (ale już nie mam), gdyż w pierwszej rozmowie ze sprzedawcą
usłyszałem dokładnie to samo co napisałeś powyżej, ale przy kolejnej rozmowie sprzedawca powiedział że jest
to możliwe. Wątpliwości rozwiało kolejne obejrzenie filmu z montażu i pytanie do autora. Dobra wiadomość to że
oryginalna antena GPS będzie działać bez problemu po zamontowaniu adaptera, u chińczyka koszt 12zł a na
naszym portalu 3x drożej.
-
Odnosnie sprzedawcy to mało wie co sprzęt moze.
Teraz z tego co zaobserwowałem
Radio wyświetla się między zegarami, ale muzyka i telefon juz nie tylko na tablecie. Można sterować glosowo asystentem google ale do dzwonienia głosowego trzeba inna apke wgrac i połączyć z asystentem. No i mozna jak ktos chce AA wlaczyc ale trzeba wgrać odpowiedni program
-
To jest takie samo radio jak jest dostępne na aliexpress produkowane przez Witson czy może innej firmy?
-
Cytat:
Napisał
addios
To jest takie samo radio jak jest dostępne na aliexpress produkowane przez Witson czy może innej firmy?
Raczej to samo nie widziałem Witsona
-
Podłącze się, chce wymienić moja 7'' na jakiegoś chinolka 9'', mam 2 pytanka
1: do niektórych androidów dodają moduł canbus a do innych nie, jest to potrzebne bo nie wiem która wersję kupić ?
2: na filmiku z poprzedniej strony gość wymienia tablet i jednostkę sterująca która jest za schowkiem, czy te chinczyki też mają ta jednostke inna czy łączysz to z Ori ? Bo na aukcjach nie ma o jednostce nic wspomniane
Przykładowe aukcje
https://allegro.pl/oferta/radio-nawigacja-gps-fiat-tipo-egea-2016-2020-android-12917173379?fromVariant=12945331165
https://pl.aliexpress.com/item/1005006156151714.html?gps-id=platformRecommendH5&scm=1007.18499.332340.0&scm _id=1007.18499.332340.0&scm-url=1007.18499.332340.0&pvid=c9213073-7ae5-4c43-8f68-e30a513f616a&_t=gps-id:platformRecommendH5,scm-url:1007.18499.332340.0,pvid:c9213073-7ae5-4c43-8f68-e30a513f616a,tpp_buckets:668%232846%238110%231995& pdp_npi=4%40dis%21PLN%21329.23%21278.57%21%21%2158 2.91%21493.23%21%402103871e17109264344067494eface% 2112000036025271183%21rec%21PL%21%21AB
-
Widziałeś pamięć w tej wersji radia? To jeden wielki lag będzie. Absolutne minimum to 4GB.