To jest widok strony w wersji do druku
-
ASO nie koduje zamienników (to te po 250 zł). Kluczyk w ASO kosztuje 800 zł minus rabat plus kodowanie. Nie jest kopiowany grot, kluczyk przyjeżdża już nacięty i wstępnie zaprogramowany.
Uwaga, w Tipo występują dwa rodzaje transporderów, nie są ze sobą zamienne.
-
I to jest tak z tymi transponderami: wykwalifikowany złodziej sobie bez problemu poradzi. A komu ma to głównie służyć ? Serwisowi oczywiście, żeby dyktować pojebane ceny. Ze tez jakiś urząd antymonopolowy się za to nie weźmie. Kupujesz coś czego nie masz szans serwisować na wolnym rynku.
-
Nie do końca, można kupić interfejs i licencję Witecha - jest możliwość robienia na wolnym rynku. Inna sprawa to koszty tej zabawy, w stodołach, gdzie FIAT-ów mają jak na lekarstwo, się to po prostu nie opłaca. Co więcej w warsztatach o elektronice mają mierną wiedzę. Jeżeli trzeba podejść do samochodu bez młota, to nie da rady zrobić.
-
ja raczej myślę o koszcie kluczyka, gówno z 10 dolców kosztuje 200
-
Witam jak by ktoś potrzebował dorobić kluczyk do Tipo i innych to polecam Piotrowskich Klucz Serwis B&K Piotrowscy Dzięki za namiary na innych.
-
Do bydgoszczy będę jeździł a w ASO nie będę kodował ;-). Serio ogarniają Tipo?
-
Pytanie powinno brzmieć - czy ogarniają nowsze Tipo (od 2018 r.) Ze starszymi modelami co lepsi kluczmistrzowie dawali radę.
-
Cytat:
Napisał
Rafal_Sz
ASO nie koduje zamienników (to te po 250 zł).
Nie chce mi sie wchodzic znowu na Allegro i szukac, ale wedlug opisu to byly kluczyki OE, pewnie wyniesione tylnymi drzwiami z ASO;-)
Cytat:
Napisał
marx30
ja raczej myślę o koszcie kluczyka, gówno z 10 dolców kosztuje 200
Dokladnie, ceny w Europie sa rozbojnicze. W Stanach nowy OE kosztuje kolo 100$. Sam kupilem za stowe nowy "refurbished", wczesniej niekodowany (bo o to tu chodzi), tyle ze z wysylka do Polski:lol:
-
Witaj tak ogarniają mi dali radę tipo 2018 lounge, mają nowy sprzęt i ogarnęli mi temat .Mieli też nowsze i dorobili zależy jaki jest BSI w moim był problem bo witech i jakiś inny nie dawał rady ,gdy kupili nowy sprzęt się udało.Polecam
-
Nie wiecie jak to jest w przypadku Fiata Ducato? Też trzeba wstępnie kodować? czy przez MES można to zakodować samemu a dać jedynie aby ślusarz wyciął wzorek grotu ?
https://fiatklubpolska.pl/diagnostyk...85/#post425330
-
Masz pin? To o niego sie rozbija zabawa...