Witam i jak udało się rozwiązać problem bo mam taki sam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam i jak udało się rozwiązać problem bo mam taki sam
Ja wtryski wymieniłem bo jeszcze pojawił się problem długiego odpalania na zimnym silniku oraz ciepłym. Po próbie przelewowej wyszło że wtryski przelewają po 1 minucie każdy miał 40ml i jeden 70ml na przelewie. Po wymianie wtrysków silnik pali beż problemu i równiej pracuje jednak problem błędu p0089 regularnie dalej powraca jakby coś jeszcze było przyczyną. Jak uda się naprawić to dam znać.
Problem ogólnie znany. W google wątków na ten temat aż nie wiadomo co czytać ale opisu naprawy brak..... Ja od 2019 roku mam ten problem. Naprawy u poszczególnych mechaników przewyższyły wartość auta. A silnik dalej nie działa. Teraz znowu na ciepłym nie odpala zupełnie. Myślałem że czujnik położenia wału ale po podpięciu do kompa obroty silnika nalicza przy próbie odpalenia to chyba jest dobry.
Masz jakies bledy? Odepnij czujnik temperatury i spróbuj zapalić.Napisz co robiles przy aucie, moze jakos pomogę/
Auto dalej nie działa. Dziś wymieniłem wtryski na inne z działającego samochodu. Odpalił na dotyk. Na postoju gasilem i odpalalem go co chwilę i wszystko ok. Postanowiłem się przejechać i po jeździe około 1 km już nie odpala. A dalej wchodzi w tryb awaryjny i błąd p0089 ale tylko pod obciążeniem. Próba odpalenia obroty silnika około 280obr/min ciśnienie na listwie 140bar... Nie zapali przy takim ciśnieniu. Zimny nabija momentalnie a jak złapie temperaturę to ucieka ciśnienie. Jutro może uda mi się podmienić cały kpl pompę razem z wtryskami z auta które działa bez problemu....
O bledzie P089 pisali ,na innym forum .ze to usterka pompy wys. cisnienia. Mozesz jest problem z dawkami startowymi (mapa). a jak zawór EGR? Zobaczysz po tej podmiance ,calego zespolu ,czy bedzie lepiej.
Przyczyna znaleziona. Auto naprawione. Wymieniłem wtryski z i innego auta i dalej było to samo. A problem tkwił w pompie CR. Trzy pompy regenerowane bo cena nowej to połowa wartości auta. I trzy pompy nadają się do d.... Także chciałbym wam powiedzie że jeśli chodzi o regenerację takich części jak pompa CR to chyba nie ma przynajmniej w mojej okolicy rzetelnej firmy która potrafi to wykonać. I przez świadomość że w aucie przecież jest nowa pompa już trzecia z kolei to wymieniłem wiele niepotrzebnych rzeczy....