To jest widok strony w wersji do druku
-
Tak, wymieniałem ostatnio olej. Wydaje mi się że nie ma żadnej podkładki. Jedyna ewentualność to że się przyspawała do miski bądź śruby i przeoczyłem i dlatego pisałem "moim zdaniem"
Druga ewentualność to że znajomy mechanik co robił mi wymianę po 2tys zgubił podkładkę i od tamtej pory tkwię w niewiedzy.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Kiedyś miał uszczelkę miedzianą, ale już nie ma, bo ktoś zgubił :tongue Tylko dlaczego nie cieknie, a powinno:?:
Na jakiej podstawie twierdzisz, że nie ma uszczelki miedzianej? Wykręcałeś?
Przypomniało mi się że w marcu celowo zadałem pytanie o to czy korek jest z uszczelką i czy się go wymienia firmie POL-CAR SP.Z.o.o z Poznania czyli autoryzowany diler i serwis fiata. Oto odpowiedź z 25 marca:
Dzień dobry!
Pomyłkowo podaliśmy cenę nakrętki.
Korek kosztuje 34,40 – nie ma uszczelki, jest wielokrotnego użytku.
Nie mamy na miejscu – na zamówienie
Pozdrawiam
Tel: 618732157
Przedsiębiorstwo Motoryzacyjne POL-CAR Spółka z o.o.; ul. Gorzysława 9, 61-057 Poznań;
To tyle w kwestii korka i podkładki.
-
Czyli korek ma gwint stożkowy jak to w starszych Fiatach bywało.
-
4 załącznik(i)
-
Wymieniałem olej już 2 razy w swoim Tipo ale z głowy nie powiem jaka jest uszczelka, coś mi się wydaje że jest uszczelka płaska. Niebawem będę zmieniał po raz 3 to napiszę co i jak.
-
Czy mógłby ktoś podać numer klucza do odkręcenia tego korka ? Wiem że ampul ale nie wiem czy będzie pasował taki jak do SIENY.Z góry dziękuję.
-
Potrzebny klucz 13 w tjet
-
Cytat:
Napisał
krzychu.f102
Czy mógłby ktoś podać numer klucza do odkręcenia tego korka ? Wiem że ampul ale nie wiem czy będzie pasował taki jak do SIENY.Z góry dziękuję.
W 1.4 16V 95km potrzebny jest imbus 12.
-
1 załącznik(i)
Korek ma uszczelkę płaska na klucz sześciokątny standard w rozmiarze 13.
Załącznik 38127
-
Chyba ktoś tu miał roboczą sobotę Steyr wstawiasz foty których nie idzie przybliżyć. Co do uszczelki to na zdjeciu to ta czerwona? W takim razie u mnie mechanik zgubił jak wymieniał za pierwszym razem albo po prostu w 2017 tak było a 11.2018 już jest bez? Coś mi świta że np początkowe tipo miało wkład filtra oleju a nie puszkowy jak obecnie tylko nie wiem w jakich silnikach więc może od roku też zależy? Ogarnę temat za 14tys.
-
Tak robocza sobota, zdjęcia wrzucałem z telefonu. Poprawie później. Wkład filtra oleju występował w Bravo 2 1.4tjet. W Tipo 1.4tjet jest puszka. Taka uszczelkę czy korek to dokupisz pewnie.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Dzięki Steyr już wiadomo o co chodzi,gwarancja się kończy i następną wymianę zrobię samodzielnie.Ta uszczelka spokojnie wytrzyma kilka wymian oleju...
-
Tak patrzę na to zdjęcie korka od steyr i ta czerwona część to oby jest uszczelka? Idzie ją zdjąć, jest luźna czy przylega mocno? Jak ktoś znajdzie to niech poda link do podkładki.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Tak patrzę na to zdjęcie korka od steyr i ta czerwona część to oby jest uszczelka? Idzie ją zdjąć, jest luźna czy przylega mocno? Jak ktoś znajdzie to niech poda link do podkładki.
Normalnie uszczelkę się zdejmuje, w korku jest rowek montażowy na nią.
-
Panowie proszę o radę jaki klucz stosujecie do odkręcania filtra oleju w t-jet. Tak żeby zmieścił się przy tej osłonię i dało się nim obrócić. Z góry dziękuję za odpowiedź