Wpinałem się w wiązkę, która biegnie w lewym tylnym progu. Tak mi tu na forum doradzono i uważam, że jest to prostsze niż wpinanie się w przewody idące do klapy bagażnika.
To jest widok strony w wersji do druku
A widzisz faktycznie lepsze miejsce . Myślałem,że idą prawą stroną na górze a tu miła niespodzianka . Dzięki kartonik .Keyepr nie chodzi jak powinien i nie mogłem sprawdzić wiązki jak biegnie
Dzisiaj, nic nie rozbierając, tylko wtykając głowę pod prowadnice rolety (tak to nazwę) podejrzałem, że w SW jakieś wiązki schodzą z dachu na dól ostatnim słupkiem - jedna lewym a druga prawym. Czy to te z klapy bagażnika? Jeśli tak to należałoby tylko podejrzeć jakiego koloru kabel wychodzi z żarówki w klapie i jesteśmy w domu :-)
Nie pamiętam dokładnie, ale chyba był to kabel koloru szaro-zielonego.
Ja chyba też właśnie podpinałem się mniej więcej na wysokości zamka tylnych drzwi.
Dokładnie jak wyżej koledzy zielonoszary kabelek i na wysokości zamka wpięcie. Ale zderzak musiałem ściągać . Straszne nie lubię tych plastików szczególnie aby lampę odkręcić .
Witam. Dziś w trakcie wrzucenia biegu wstecznego czujniki parkowania pokazują mi z lewej strony odległość 0 metrów. Dodatkowo sygnał dźwiękowy. A za samochodem nic nie ma. Czujniki dokładane. Już je umyłem odtłuscilem ale nic nie pomogło. Prawdopodobnie niedawno przy woskową nius zahaczyłem o czujnik woskiem i go wtarlem. Czy to może być to?
Może, ale nie musi. Zamień czujniki miejscami w centralce, z lewej na prawą. Jeśli będzie błąd po prawej stronie, to wymień czujnik i po problemie...
Mycie lub inna forma czyszczenia może nie pomóc. Nieoryginalne czujniki są bardzo delikatne.
To chyba jednak czujnik. Ale dziwne jest to, że jak zbliżam się do przeszkody to pokazuje odleglosc
Z ciekawości zapytam ile dałeś za ten czujnik?
Teść w Oplu ma też takie "cudo" z wyświetlaczem i zaczyna pikać od razu po wbiciu wstecznego, mimo, że nie ma żadnej przeszkody. Odległość jest orientacyjna, nigdy nie pokazuje prawdy.
Żonie kupiłem do Getza zestaw bez wyświetlacza, za 60 zł, jakiś noname. Działał tak samo jak fabryczny w moim GP.
Teraz zastanawiam się czy iść w fabrykę do drugiego Punciaka, czy kupić ten sam zestaw co do Getza. Niestety drugi nie posiada, a trochę tego brakuje, szczególnie na ciasnych parkingach.
Czujnika jeszcze nie wymieniłem ale zastanawiam się nad wymianą całości na może coś lepszego.
Witam.
Przymierzam się do montażu czujników parkowania Valeo.
Mam pytanie czy w zderzaku w sedanie są fabrycznie naniesione znaki pod wiercenie czujek?
Załóż sobie coś takiego
https://allegro.pl/oferta/czujnik-co...ipo-6534130323
Sprawdzony na innym aucie, zamówiłem sobie właśnie taki. Te z wyświetlaczem tak naprawdę nic nie dają. Rozpraszają tylko uwagę.
Witam.
Zakupiłem czujniki parkowania Valeo Beep&Park 632201. Zestaw dosyć solidny z możliwością regulacji czułości. Zdziwił mnie tylko fakt że oprócz + z lampy cofania potrzebne jest też dodatkowe zasilanie określone jako ACC. Mam pytanie czy można pobrać dodatkowe zasilanie z gniazda zapalniczki ?