To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam Wszystkich, proszę o sugestie w czym może tkwić problem, mam dwa interfejsy i na obu jest tak samo. MES 4.6 R1 wykrywa je prawidłowo, przechodzą test z informacją, że będą odczytywać wszystkie moduły. Mimo to nie mogę połączyć się z silnikiem, łączy z innymi modułami jak np. wspomaganie. Dla uzupełnienia oba interfejsy są na USB i laptop na Win10 64. Z góry dzięki za pomoc.
-
Widze że macie już wersje 4.8 z witaminką w dziale download,
super, jutro stestuje, miga mi licznik kilometrów i nie działa blue&me, plus mam info o errorze airbagu, pewnie wystrzelona poduszka. Jestem świeżym posiadaczem funto2012. Musze doprowadzić go do ładu.
-
Cytat:
Napisał
Lenrok
Gdyby ktoś chciał 4.6 R1 wersję zarejestrowaną, to jest do pobrania w dziale downloads. Ew. wyślijcie mi maile w wiadomości prywatnej.
Witam mógłbym prosić linka do wersji 4.6R1?
qubikkuc108@gmail.com
Z góry dziękuję pozdrawiam
-
1 załącznik(i)
Podpowie ktoś czym się różnią zaznaczone funkcję w MES-e ??
Opis jest identyczny i podejrzewam że są różnice tylko nie wiem jakie ?
Załącznik 43275
-
Masz w układzie hamulcowym dwa obiegi . Wiec są dwie procedury dla każdego obiegu .
-
2 załącznik(i)
tak też sobie to tłumaczyłem ale:
po pierwsze moje auto nie posiada ESP a w wolnym tłumaczeniu opisu informują,że procedura ta jest do aut z ESP ? (chyba,że translator źle to przetłumaczył ?)
po drugie skoro jak Kobra piszesz o dwóch obiegach (1i2 w MES-ie) to dlaczego opis procedury 1 jak i 2 jest identyczny ? cyt.: odkręcić odpowietrznik koła lewy przód lub prawy przód ?
Gdyby tak było jak piszesz to w drugiej procedurze powinno być napisane "odkręcić odpowietrznik koła lewy tył lub prawy tył" np. ?
Proszę o wytłumaczenie jakoś łopatologicznie bo albo jak coś nie rozumiem albo błąd jest w opisie procedur MES-a ?
A i jeszcze jedno zawsze myślałem,że odpowietrza się układy z pompą ABS bez ESP zaczynając od koła najbliższego przy pompie ABS i analogicznie do ostatniego najdalej od pompy ? Czy coś się pozmieniało bo krążą różne opinie na ten temat ?
Foto z obiegiem 1 oraz 2:
Załącznik 43276
Załącznik 43277