To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Koniec T-Jeta !!! -
Cytat:
Napisał
krowka1978
Że tak zapytam. Dlaczego nie napisałeś, że w cenie jest również skrzynia dwusprzęgłowa? Manual z tym silnikiem w 500X i Renku nie był, i nie jest dostępny.
Widać przeoczyłem. Tym bardziej wygląda na to że tipo się obejdzie smakiem z tym silnikiem. A jakby ktośnie chciał skrzyni dwusprzęgłowej? A tak, zapomniałem klient ma g do powiedzenia- chcesz jedną rzecz musisz kupić pierdyliard innych.
-
Prawda jest taka, że jest duże prawdopodobieństwo, że z cennika do końca roku zniknie nie tylko T-JET, ale zwykłe wolnossące 1.4. Skoro Fiat wrzuca uturbionego 3 cylindrowca 105 KM do Tipo, to będzie kompromis pomiędzy 1.4 16V, a T-jetem. To samo zrobiła Dacia i inne marki wcześniej. Nie wiem czy poza tipo jest jeszcze do kupienia europejskie auto z czterocylindrowym klasycznym sinikiem ok. 1,5 litra? Notabene ciekawe jaka będzie cena Tipo z 1.0 T, zapewne podskoczy parę tysiaków.
-
Cytat:
Napisał
Agszi
Prawda jest taka, że jest duże prawdopodobieństwo, że z cennika do końca roku zniknie nie tylko T-JET, ale zwykłe wolnossące 1.4. Skoro Fiat wrzuca uturbionego 3 cylindrowca 105 KM do Tipo, to będzie kompromis pomiędzy 1.4 16V, a T-jetem. To samo zrobiła Dacia i inne marki wcześniej. Nie wiem czy poza tipo jest jeszcze do kupienia europejskie auto z czterocylindrowym klasycznym sinikiem ok. 1,5 litra? Notabene ciekawe jaka będzie cena Tipo z 1.0 T, zapewne podskoczy parę tysiaków.
co poradzisz.... bruksela wymysliła najnowsze normy, a ze lud eurosojuza nie protestuje to znaczy ze chce aby tak było.
-
Lud czeka na nową premierę Samsunga Galaxy, silniki ma w nosie [emoji1787]
-
-
Cytat:
Napisał
marco_o
Jeszcze jest, ale pewnie do końca roku zniknie niestety ;(
-
Ceny kosmiczne....Lounge bez dodatków za 75,5 kpln??? Przecie sprzedaż spadnie,pewnie włiczyli już w cenę karę za emisję.....
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Ceny kosmiczne....Lounge bez dodatków za 75,5 kpln??? Przecie sprzedaż spadnie,pewnie włiczyli już w cenę karę za emisję.....
Od 2017.IX podrożał wyjściowo o 6.5 tysiąca brutto, takiej inflacji bliskiej 10% to raczej nie ma.
-
Nowe auta drożeją więc import używanych wzrasta.
W styczniu 2020 sprowadzono prawie 82 tyś używanych aut z zachodu. To 10 % więcej niż w styczniu 2019.
Średnia wieku sprowadzonego auta to 11 lat i 7 miesięcy...
Powoli stajemy się szrotem zachodu...
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Nowe auta drożeją więc import używanych wzrasta.
W styczniu 2020 sprowadzono prawie 82 tyś używanych aut z zachodu. To 10 % więcej niż w styczniu 2019.
Średnia wieku sprowadzonego auta to 11 lat i 7 miesięcy...
Powoli stajemy się szrotem zachodu...
Panie za ~60kpln masz Pan piękną "Audiczkę A4" 6-7 letnią, i ten "prestiżżż" w cenie a nie jakiegoś Fiata. Każdy ma inne dylematy i gust. Jeden woli nowego Fiata, drugi kilkuletni "prestiżżz" niewiadomego pochodzenia.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Od 2017.IX podrożał wyjściowo o 6.5 tysiąca brutto, takiej inflacji bliskiej 10% to raczej nie ma.
I to jest najśmieszniejsze. Zdrożało o 10%, a my w ciągu tych 3 lat obniżyliśmy koszt wyprodukowania kolumny kierowniczej o prawie 15%.
-
Nadal brak cennika na rok 2020 dla sedana.
-
Patrząc na recenzje Fiata 500X Sport z 1.3 FireFly 150 KM, gdzie spalanie oscyluje 9,5-10,5, to Fiat dalej nie umie zrobić nowoczesnego silnika, który spalaniem dorównałby konkurencji.
-
Albo jako jedyni podają rzeczywiste spalanie [emoji1787]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Chyba odwrotnie :tongue, w Tipo z komputera średnie spalanie 7,3 a rzeczywiste 8,1