To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Sprawdź pod mocną lampą ledową lakier.
Po plandece nie będzie potrzebne mocne źródło światła, żeby rysy zobaczyć, szczególnie po piachu ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
TipoSedan
tylnią szybą to żartujesz czy na poważnie? (to jest po to, żeby nie parowała a lód to przy dłuższej trasie chyba bo prędzej dojadę do celu niż to coś grubszego rozpuści
Że co? Żeby tylko nie parowała? Jeszcze nie spotkałem się z tym, aby ogrzewanie tylnej szyby w ciągu krótkiego czasu nie rozpuściło nawet grubej warstwy lodu na szybie... :roll:
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Po plandece nie będzie potrzebne mocne źródło światła, żeby rysy zobaczyć, szczególnie po piachu
Prosze zrozumieć... można mnie juz chyba nazwać fanem Fiata ale poważnie... nie każdy ma chęci, żeby stać z "mocną lampą ledową" i szukać mikrozarysowań... może jakieś rysy są ale nie widać ich bez mocnej lampy czy w mocnym słońcu (choć przyznaję - nigdy się nie przyglądałem) - generalnie nie mam tak, że stoję na polu z namiotem w rozporku i szukam jakichś mikrorys specjalną lampą albo poleruję jakieś niedoskonałości, aż takim fanbojem nie jestem, troszczyłem się może do roku po kupnie bo to moje pierwsze auto z salonu ale zapomniałem o dziurach do blachy, potem patrzę po ponad roku że blacha jak nowa, więc ocynk jest prawdziwy... nie wiem nawet czy takie mikrorysy nie dochodzące do blachy coś zmieniają na słupkach ale ocynku na pewno nie zedrą bo on jest na metalu, więc dla mnie kwestia estetyki i tyle (w moim przypadku nie ma to znaczenia)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
krowka1978
Że co? Żeby tylko nie parowała? Jeszcze nie spotkałem się z tym, aby ogrzewanie tylnej szyby w ciągu krótkiego czasu nie rozpuściło nawet grubej warstwy lodu na szybie...
można ściślej co to jest "krótki czas"? Do przedszkola mam niecały kilometr i nie wiem czy w ogóle cokolwiek by rozmroziło w 2-3 minuty a zerwanie plandeki to jeden ruch ręką nawet jak lód jest na 5mm... poważnie macie od razu gorący silnik i lód z przodu rozpuszcza szybciej niż plandeka a z tyłu też te druciki rozpuszczą prędzej niż szarpnięcie plandeki?