1.4 tjet ostatnio po tematach widze ze ma wiecej awarii niz 95km...
To jest widok strony w wersji do druku
1.4 tjet ostatnio po tematach widze ze ma wiecej awarii niz 95km...
Auto oddane do ASO o którym była wcześniejsza mowa, panowie skontaktowali się z FCA i FCA odmówiło wymiany dwumasy tłumacząc się że LUK wypuścił wadliwą partię części. FCA oczywiście zgłosiło to do LUK-a. Jeśli nie ma szarpania i innych objawów to na razie jeździć. ASO ma wypisać oświadczenie przy odbiorze auta z uzasadnieniem ze strony FCA, bez tego auta nie odbieramy. Ma ktoś pomysł co teraz z tym robić? pozdrawiam
Tak to czytam i się zastanawiam czy moja Nowa dwumasa jest z partii już porządnej czy czeka mnie niebawem powtórka problemów. Co masz zrobić, nie wiem. Powodzenia
Dziś wykonał użytkownik auta telefon na linie CiaoFiat, jutro z FCA mają się kontaktować z ASO które wykonywało do nich zgłoszenie:lol: I mają zadzwonić co ustalili. Jak się sprawa nie rozwiąże to prawdopodobnie trzeba będzie opłacić niezależnego rzeczoznawcę i sprawa będzie zgłoszona do UOKiK. pozdrawiam
Proponuję się zrzucić na pozew grupowy razem z kolegami z zachodniej granicy :). Prawie wszystkie 1.6 Mjet mają ten problem a i słyszę że 1.4 T-jet również, zatem ewidentnie zostało coś skopane.
Pozdrawia
Użytkownik Tipo z 3-krotnie wymienianą dwumasą :)
Auto kupowałeś od Fiata czy od Luka? Jakaś parodia, weź to naglosnij w mediach to zaraz im parówka zmięknie.
Fiat tak odchudza tipo (i nie tylko) z listew zaślepek i innych rzeczy i pewnie w końcu wzięli się za mechanikę. Efekty widać jak powyżej. T-jet dwumasa, przełączanie skrzyni jak przeładowanie kałasznikowa, 95 zawory na podtlenku LPG. Mam nadzieję, że sprzedaż w salonach ostro spadnie, wykopki pewnie taż pomogą nagłośnić sprawę.
Powinni reklamować fiata jako eko samochody w których wsadza się części regenerowane. Ciekawe kiedy będą sprzedawać regenerowane auta w salonach?
Spoko przejdą na fire fly i problem z lpg się skończy ;-)..
Z LPG się skończy ale nie wiadomo czy z czymś innym się nie zacznie bo przecież zawsze można zaoszczędzić na materiale kilka złotych.
W pewnym sensie masz rację ale czy w innych markach też wkładają regenerowane części na gwarancji?
Od zawsze tak było. Warunki gwarancji określa gwarant (tutaj FCA) i to on decyduje jaką część zamontować. Pracowałem dość długo w serwisie grupy VW i jeżeli tylko występowała w "etka" dana część jako regenerowana fabrycznie, należało ją użyć do naprawy gwarancyjnej i dokonać zwrotu części zużytej. Były to: koła dwumasowe, sprzęgła, sprężarki, turbiny, skrzynie biegów itp.
Nie wiem jak jest w Fiacie, ale w VW, SEAT, czy Skoda możesz kupić w ASO takie podzespoły regenerowane. Za zwrotem, lub bez zwrotu starej. Różnica jest wtedy w cenie.