U mnie szarpie podczas ruszania i wpada w rezonans podczas zmiany biegów w czasie jazdy. Wstępne ustalenia telefoniczne z mechanikiem to
1. Poduszki
2. Przeguby wew.
W styczniu robota.
To jest widok strony w wersji do druku
U mnie szarpie podczas ruszania i wpada w rezonans podczas zmiany biegów w czasie jazdy. Wstępne ustalenia telefoniczne z mechanikiem to
1. Poduszki
2. Przeguby wew.
W styczniu robota.
Może coś z tarczą lub dociskiem? U mnie np pompka wysprzęglika się kończyła i też szarpał przy ruszaniu i zmianie biegów.
Ja miesiąc temu zmieniłem pompkę i jest o niebo lepiej, ale u mnie faktycznie już sprzęgło brało w podłodze a po odpowietrzeniu na kilkaset km wystarczało. Niemniej nawet wcześniej jak pedał chodził normalnie to nie dało się normalnie ruszyć, jakby non stop ASR działał a przy zmianach biegów jak na nauce jazdy szarpało :D U mnie już niestety i dwumasa niedomaga ale po zmianie pompki nie ten samochód. Wymiana przegubów i łożyska podpory nie dała tyle co wymiana pompki.
Koło pasowe wymienione i jest gorzej niż przed wymiana, ręce opadają, poduszki też wymieniłem wszystkie, jakieś pomysły?
W przypadku 8V sprawdzić i wyregulować luzy zaworowe. Można też sprawdzić kompresję silnika. Nie napisałeś jakie masz korekty na biegu jałowym. Wibracje może powodować również dziurawy łącznik elastyczny wydechu lub urwany tłumik końcowy. Z tego co piszesz najtaniej wyjdzie podniesienie zakresu obrotów biegu jałowego. Zrobi to każdy tuner.
Będę tak długo kopal aż znajdę przyczynę