To jest widok strony w wersji do druku
-
Team,
u mnie nie było to nic związane ze sprężarką (jak do tej proy); koło pasowe zrobiło papa pomimo iż było wymieniane 1,5 roku temu; do tego rolka napinacza oraz jedna prowadząca, zrobione, nie ma dźwięków .... za to co się pojawiło przygasanie świateł i nierówna praca silnika ..... diagnoza mechanika regulator napięcia do naprawy .... oddałem do firmy Bendix w Łodzi zobaczymy stary punkt z tego co pamiętam więc liczę że będzie dobrze. przebieg ponad 300 tyś ...
juz kilka dni po odbiorze :) alternator działa nie ma falowania silnika, teraz pozostaja mi czujniki parkowania (mma nadzieje e modul nie zrobiła papa.... jak wpinam i wypinam wiązke do niego to jest info o braku wsparcia systemu :( no i jeszcze pozostaje zamek do zrobienia bo ciagle otwieranie od srodka jest meczace...
-
Od jakiegoś czasu coś mi buczało pod maską po stronie pasażera przy około 1800 - 2000 obrotów. Jednocześnie zauważyłem, że klima mi słabo działa ...albo wcale. Kiedy ją wyłączyłem przypadkowo buczenie ustało. Gość od serwisu klimy lampą UV poświecił i stwierdził, że sprężarka świeci na łączeniu i prawdopodobnie będzie do wymiany. Od razu powiedział żeby regenerowane sobie odpuścić.
...czekam jeszcze na potwierdzenie diagnozy gdzie indziej ...jutro. I chyba też kupię kompresor Nissensa, ale 650 zł?
Wg EPER 51810417, ale w tabelce są też dodatkowe numery 71793458 i 71789741 ...czy one na pewno są zamienne? Czy zamawiać dopiero po demontażu?
...no i na szczęście / nieszczęście okazuje się, że jest nieszczelność w parowniku. Tańsza impreza, ale chyba demontaż deski będzie konieczny. Ktoś to robił? Trzeba ją demontować, aby wymienić parownik?
-
3 załącznik(i)
Witam wszystkich
Kompresor klimatyzacji i osuszacz został w końcu w piątek zmieniony,żeby nie było tak idealnie,to się okazało że stary olej ma już drobne przebarwienia koloru metalicznego,także kompresor już coś puścił do układu,wstępnie z mechanikiem umówiliśmy się na 400zł na gotowo,ale cały układ klimatyzacji trzeba było 2x płukać,dodatkowo 100zł poszło na nowy filtr do maszyny,całkowity koszt zakupu,płukania i wymiany kompresora,osuszacza i uszczelek 1300zł, teraz jest cisza po uruchomieniu klimatyzacji a zimno jest momentalnie jak w prosektorium
Załącznik 38455Załącznik 38456Załącznik 38457