To jest widok strony w wersji do druku
-
nie jade do aso, sam nie wymienie.
po prostu zostawiam u zaufanego mechanika auto na wymiane oleju wraz z filtrem i sie zastanawiam czy przy przebiegu 44k km (3,5 roku od nowosci) to odpowiedni czas na wymiane swiec czy jeszcze moge jezdzic i wymienic za rok przy nast wymianienoleju (bedzie to okolo 55k km i 4,5 roku zycia auta)
-
Możesz spokojnie jeździć jeszcze rok. Nic się nie wydarzy. A potem wymienisz świece....:dresik:
-
jaki jest org numer czesci dla swiec z 1.4 95?
to sa irydowe czy jakie?
-
Najlepiej to sprawdzić przynajmniej jedną.
-
Żadne irydowe, zwykle świece, numer milion razy podany na forum. Coś tam ngk 10 musisz poszukac
-
Cytat:
Napisał
mihauu
jaki jest org numer czesci dla swiec z 1.4 95?
to sa irydowe czy jakie?
Udzielasz się w temacie, a autor tematu podał oznaczenie świec w pierwszym poście. Są to zwykłe niklowe świece.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Są to zwykłe niklowe świece.
I cena ich nie zabija :lol: W każdym sklepie motoryzacyjnym (bardziej ogarniętym) sprzedający ci je dobierze....
-
Oem 55 18 88 570
ngk dcpr7e-n-10
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Oem 55 18 88 570
ngk dcpr7e-n-10
I dlatego ludzie nie szukają informacji na forum tylko pincetny raz zadają te same pytania. :-/
-
...zrob to sam....jak kiedys Adam Słodowy.... :)
https://www.youtube.com/watch?v=ZQkBuFCsurA
-
Cytat:
Napisał
steyr
Udzielasz się w temacie, a autor tematu podał oznaczenie świec w pierwszym poście. Są to zwykłe niklowe świece.
zgadza sie. niestety poczatkowo wyszedlem do dyskusji z pytaniem o ich zywotnosc bo o takiej nigdzie nie wspomniano. zapytalem tez czy to sa irydowe czy nie.
caly watek przejrzalem, temat o swiecach tez najpierw sprawdzilem czy jakis jest i nie zakladalem nowgo (a ten byl dawno nieuzywany). pozniej w trakcie dyskusji zapomnialem sprawdzic czy nie przewinal sie numer.
ochkarol,
swoja droga to powszechne zjawisko - ktos o cos zapyta - to jest cisza. temat jest czytany ale jak juz sie ktos odezwie to zazwyczaj rzuca zjebke ze ktos nie czyta/nie szuka tylko pińcet razy pyta. i w takiej dyskusji to juz lubimy uczestniczyc.
a info o numerze (pierwszy post) jest z 2019 i od tego czasu numer czesci mogl sie zmienic juz ze dwa razy
-
Numer części raczej się przez 3 lata nie zmienił. Już nie kombinuj ;-)
Od takich pytań (na które są już odpowiedzi na forum, na które odpowiedzi są w instrukcji do samochodu) tylko niepotrzebnie "puchnie" forum.
I stąd są (słuszne - moim zdaniem) zjebki (jak to nazwałeś).
Niestety moderacja na tym forum kuleje.
-
Dla świętego spokoju planuję zlecić w ASO wymianę świec po 30 tys. (w tym jakieś 5 tys. na LPG). Czy instalacja LPG oznacza, że ustawia się coś inaczej? Szczelina? Trzeba to zaznaczyć, czy raczej wiedzą? Kupiłem NGK DCPR7E-N-10
-
Cytat:
Napisał
Pemonides
Dla świętego spokoju planuję zlecić w ASO wymianę świec po 30 tys. (w tym jakieś 5 tys. na LPG). Czy instalacja LPG oznacza, że ustawia się coś inaczej? Szczelina? Trzeba to zaznaczyć, czy raczej wiedzą? Kupiłem NGK DCPR7E-N-10
Te same świece NGK DCPR7E-N-10 stosowałem w 1.2 16v z lpg z 2003r i nic nie zmieniałem, oprócz świec co 30kkm jazdy na lpg.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Te same świece NGK DCPR7E-N-10 stosowałem w 1.2 16v z lpg z 2003r i nic nie zmieniałem, oprócz świec co 30kkm jazdy na lpg.
Potwierdzam. Uważam, że te grzebanie przy szczelinach to przerost formy nad treścią.