A ja mam klocki TRW i złego słowa powiedzieć nie mogę, przejechałem już 2000 km na nich i jak na razie jest OK, nie piszczą, hamują tak jak trzeba.
Możliwe że ktoś trafił na podróbki TRW z alledrogo :)
To jest widok strony w wersji do druku
A ja mam klocki TRW i złego słowa powiedzieć nie mogę, przejechałem już 2000 km na nich i jak na razie jest OK, nie piszczą, hamują tak jak trzeba.
Możliwe że ktoś trafił na podróbki TRW z alledrogo :)
Może fiat na pierwszy mo taż trafił na podróby ;-).
Po czym marx uwazasz ze pierwszy montaz to trw? Ja przynajmniej w ori klockach znalazlem numer ktory iest takze na klockach ferodo do tipo. Takie kupilem ale jeszcze nie zakladalem bo stare sie nie chca skonczyc ;)
JTN na seryjne tarcze zakladales ten drugi kpl klocków?
chyba trw dostałem przy wymianie gwarancyjnej albo mechanik mówił, nie umiem sobie przypomnieć
U mnie praktycznie identyczne objawy były (70k km) i okazało się że to prawa końcówka stabilizatora. Wydaje się że stuki są słyszalne zanim się pojawi wyraźny luz bo lokalny mechanik nic mi nie znalazł luźnego w zawieszeniu, a w ASO od razu się zabrali za końcówkę i po wymianie ucichło.
U mnie to samo. Musze jechac na diagnoze ale ten sam odglos mam przy ruszaniu.
Cześć, mam dokładnie identyczne objawy. Czy wiadomo już jaka była przyczyna?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Na wszystkie pytanie odpowiedz brzmi: łączniki stabilizatora
Odkopie temat,. Fiat Tipo 1 rej. 2020 r. Podczas ruszania słychać delikatne puknięcie z lewej strony. Standardowym sposobem sprawdziłem łączniki ale jest cisza. Jednak zaryzykowałem i opisów w tym temacie, zakupiłem 2 nowe łączniki stabilizatora Meyle HD. Po weekendzie jak dojdą , wymiana i dam znać czy i u mnie również i one były sprawcami. Pzdr
Dzisiaj wymieniłem łaczniki stabilizatora i niestety ale nadal słyszę takie delikatne puknięcie podczas ruszania. Stuknięcie występuje gdzieś z lewej strony.
Sprawdź poduszkę skrzyni biegów pod akumulatorem.
Też tak miałem, wymieniłem i spokój
U mnie jest podobnie, musze sie za to zabrać przy wymianie oleju, która za chwile mi sie szykuje
Tak trochę poszperałem w necie i podobno jest to częsta przypadłość tych aut. Ten stukot może wydobywać się nie z zawieszenia ale ze skrzyni biegów lub sprzęgła czy tak faktycznie jest nie wiem, nie chce za bardzo wgłębiać się w ten temat bo zacznę wymieniać jedną, drugą czy trzecią rzecz a znając moje szczęście ,puknięcia nie zlikwiduje a wydam tylko kupę pieniędzy. Moje auto jeździ bez problemu, jest z końcówki 2019 r. 1 rej. 2020 r. I ma oryginalny przebieg 44tys. Km. Dzisiaj w pracy skorzystałem ze służbowego diagnosty i przetrzepałem porządnie całe auto na ścieżce diagnostyczneji, oczywiscie nic nie zostało znalezione - samochód w idealnym stanie , jedynie co do ręcznego można było się przyczepić bo jego skuteczność wyszła o 3 % gorzej niż powinna ale po kilku zaciągnięciu ręcznego podczas jazdy zaczął brać mocniej.