To jest widok strony w wersji do druku
-
Wszystko się zgadza ze powinny być klapki, ale mam w rodzinie sytuację z inną marką z 2018r. (była woda w przeciwmgł. i padła żarówka) że też miały być klapki a po kontakcie z dealeram wyszło że cost saving je wyeliminował i zmieniła się serwisówka - wymiana z demontażem nadkola. Producent zyskał ma mniej wersji różnicowych w obrocie i za lepsze pieniądze, serwis tez bo rbh się zgadzają tylko my mamy problem. Może w Tipo też tak jest? wiemy że wchodziły kolejne pakiety oszczędnościowe. Aż z ciekawości sprawdzę co u mnie siedzi.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Jeżeli nie masz świateł przeciwmgłowych to klapek nie ma w nadkolach, tych do wymiany żarówki.
He, he... Ja nie mam przeciwmgłowych, a klapki w nadkolach są. Jak kol. Adox przyjedzie z sześciopakiem, to możemy zrobić zamianę, bo tylko syf drogowy zimą przez szczeliny leci do komory silnika.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Mały edit:
Coś mi się kojarzy że klapki są od dołu dostępne z kanału (kiedyś jak zmieniałem olej to nawet tam łapę wsadziłem szukając instalacji). A drugie są w nadkolu ale nie wiem do czego bo H15 da się wyjąć normalnie.
Pisałem już we wcześniejszym poscie że takie klapki od spodu mam, ale są dość wąskie i trudno przecisnąć dłoń więc
dostęp dość utrudniony. Lepiej odkręcić dwa wkręty od spodniej osłony, odchylić ją i jest dużo łatwiej ale wtedy gdy
robimy to z kanału.
Cytat:
Napisał
kjk
He, he... Ja nie mam przeciwmgłowych, a klapki w nadkolach są. Jak kol. Adox przyjedzie z sześciopakiem, to możemy zrobić zamianę, bo tylko syf drogowy zimą przez szczeliny leci do komory silnika.
Hehe, ciekawa propozycja, może się skuszę... ale ciekawsze to co napisałeś odnośnie "syfu" Faktem jest że błoto, śnieg i inne badziewie może się tam
zbierać i przedostawać do przegrody z halogenami. Póki co to serwis w miejscu zakupu samochodu też nie wiele mi pomógł twierdząc że egzemplarze
które mają w sprzedaży też nie posiadają tych otworów inspekcyjnych w nadkolach tylko te w spodniej części. Proponują abym podjechał
do najbliższego ASO i przedstawił problem, hmm... wiem już co zrobił ASO w Katowicach, może zapytam jeszcze w Dąbrowie G.
-
Nie wiem jak w innych ale w tjecie hb w zaslepkach z przodu sa dziury. wiec potencjalny syf będzie leciał głównie tamtedy.