Dzięki, rzeczywiście ta śruba z tymi podkładkami to chyba pozłacana jest.
To jest widok strony w wersji do druku
Raz nie zawsze choć pewnie idzie taniej. Najłatwiej po prostu było mi wkleić linki bo tam kupowałem. Jak wymienisz daj znać o spostrzeżeniach, czy to czysta robota czy należy jakiś olej uzupełniać do smarowania turbiny bo coś uleci?
Już raz wykrecałem chyba w pobliżu 30kkm przebiegu, minimalnie parę ml oleju wycieknie tyle co nic. Nic nie musiałem dolewać. Dzwoniłem do ASO to mi powiedzieli ze śruba występuje w paczkach 10 szt. w cenie 50 pln netto. Więc zakupię na allegro, a podkładki od znajomego ogarnąłem z Erling-a za 70gr/szt.
Ja wymieniam co 30 tys km,
@Steyr
Daj znać jak wymienisz i zrób jakąś fotkę. Ja zbliżam się do 52kkm i myślałem że przy serwisie na 60kkm wymienię, ale jak u Ciebie po 55kkm będzie nie za dobrze to chyba będę musiał zmienić szybciej.
U mnie śruba po 55kkm nie wyglądała tak źle, sam filterek nie był uszkodzony. Wymiana oleju co 15kkm.
Załącznik 38124
https://fiatklubpolska.pl/500x-533/5...ltra-ma-46615/ temat pokrewny
U mnie po 42kkm sitko w całości (nie rozpadło się na kawałki), ale oderwane jedną stroną i zawinięte do środka - ono już nie filtrowało.
U mnie też 42.000 na liczniku i dziś wymieniłem tą śrubę. U mnie wyglądała podobnie
Załącznik 41745
Może mógł by ktoś zrobić zdjęcie wkręconej śruby ? Czy ona jest widoczna w TIPO 1,4 T-Jet , czy trzeba zdjąć pokrywę z napisem FIAT ?
Moja śruba wyglądała tak jak ta na zdjęciu u kolegi harry.wesoly.
Wymieniłem ją przy 35kkm,to jest ta śruba pionowo wkręcona od góry ją widać.
Raczej do wymiany trzeba zdjąć pokrywę, ale już na ten temat było pisane i to dość obszernie:smile:
Tak, trzeba zdjąć pokrywę. Są w temacie o śrubie zdjęcia komory silnika z zaznaczoną przedmiotową śruba. Dzięki tym zdjęciom wiedziałem która wymienić. Przejrzyj temat początku.
Może inaczej, należy ją odgiąc.