To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zderzak -
2 załącznik(i)
Up doġładnie tak jest. Słuchaj Jacka a nie aso bo dobrze Ci prawi ;)
To na niebiesko to ślizgi do których jest zaczepiony zderzak do błotnika.
Ps. A zdarzak z błotnikiem trzyma się na dwóch z każdej z srony (jak dobrze pamiętam) zaczepach które łatwo połamac przy demontażu zderzaka...ale to taki mały offff.
-
Cytat:
Napisał
tyta
które łatwo połamac przy demontażu zderzaka...ale to taki mały offff.
Na 100% łamie się zaczepy ślizgów, nie wiem jak bardzo by się człowiek starał delikatnie zdjąć zderzak to i tak jakiś zaczep się złamie niestety.
Trzeba mieć nowe ślizgi i nowe nity, przy demontażu zderzaka - coś wiem, bo to robiłem kiedyś i dlatego mam zdjęcia :)
-
Tak dla potomnych da się wyjąć soczewke z reflektora tyłem nie rozklejając lampy, reflektoe ma twardy klej, troche trzeba rzeźbić ale sie da.
Do autora tematu jaka jest szczelina maski bo na foto to to dobrze wygląda.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Zderzak nitami nie jest łapany do błotnika. Do błotnika nitami zamocowany jest tzw. ślisk. A zderzak wchodzi w ten ślisk na zatrzaski.
Zaraz ci pokażę zdjęcie .
Załącznik 36500 Załącznik 36501
Widzisz wyżej, te czarne elementy przymocowane do błotnika to właśnie ślizgi i one są nitowane do błotnika, a nie zderzak.
JackTheNight,
jestes w stanie podpowiedziec mi czy demontujac te sruby o ktorych wspominasz w tym watku jestem w stanie wyrownac taka szczeline ktora opisuje w moim temacie:
https://fiatklubpolska.pl/tipo-531/t...emontaz-47603/
?
widze ze dosc komkretnie rozbierales przod, bede mial na kilka godzin do dyspozycji garaz i chcialbym sie za to zabrac ale tylko kilka godzin i chcialbym wiedziec mozliwie wiecej jak sie za to zabrac :)
-
Cytat:
Napisał
tyta
Tak dla potomnych da się wyjąć soczewke z reflektora tyłem nie rozklejając lampy, reflektoe ma twardy klej, troche trzeba rzeźbić ale sie da.
reflektory rozklejałem też się da chociaż to dopiero dłubanina.
Problem z demontażem soczewki od tyłu jest taki że te odbłyśniki są z tworzywa wzmacnianego włóknem szklanym. Jak wykręcasz z tego wkręt to cały ten syf z gwintu się wysypuje do reflektora