To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Pandemic88
Witam kolegę damazy61 spróbuj założyć nowy oring gumowy na to plastikowe kolanko,jak nie pomoże to wymiana kolanka,widzę po zdjęciach że przepustnica też ładnie zawalona syfem,można za jednym razem się tym zająć. Tak na przyszłość może się komuś przydać ta stronka.
https://turborury.pl/403-croma
Czy sam oring jest dostępny jako osobna oryginalna część?Dokręcilem kolanko mocniej do przepustnicy. Mam wrażenie że wcześniej jedna ze śrub była słabo dokręcona przez co można było tym kolankiem ruszać lekko na boki. Pozostaje obserwować czy dalej cieknie. Widzialem na youtubie demontaż przepustnicy/ klapy gaszącej i z tego co się przy okazji dowiedziałem to mają one wadę uszczelki pokrywy elektroniki. Olej leje się do środka pudełka z płytką.Czy ktoś już może w swojej Cromie sobie z tym poradził?
Wysłane z mojego LM-Q610.FG przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
damazy61
Czy sam oring jest dostępny jako osobna oryginalna część?Dokręcilem kolanko mocniej do przepustnicy. Mam wrażenie że wcześniej jedna ze śrub była słabo dokręcona przez co można było tym kolankiem ruszać lekko na boki. Pozostaje obserwować czy dalej cieknie. Widzialem na youtubie demontaż przepustnicy/ klapy gaszącej i z tego co się przy okazji dowiedziałem to mają one wadę uszczelki pokrywy elektroniki. Olej leje się do środka pudełka z płytką.Czy ktoś już może w swojej Cromie sobie z tym poradził?
Wysłane z mojego LM-Q610.FG przy użyciu Tapatalka
Witaj ja z tym walczyłem miałem wyciek jest tam uszczelka między przepustnicą a kolektorem wymieniłem nic nie pomogło wyciek dalej się pojawiał wymieniłem oring na troszkę grubszy pomogło na kilka miesięcy i znów zaczęło się sączenie wymieniłem jeszcze raz oring i nawinąłem dodatkowo do okoła nić taką do szycia na razie jest ok a było to latem więc to kwestia uszczelnienia tego kolanka na oringu aha masz namiary na tą uszczelkę łączącą kolanko z przepustnicą bo piszesz że jej nie masz https://allegro.pl/oferta/uszczelka-...7-5c92206cd647 ps.oring na kolanko dobrałem w sklepie motoryzacyjnym nawet nie wiem od czego kolo przyniósł kosz pełem oringów i tyle dobieraliśmy