To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam.
W moim tipo1.4 t-jet też uszkodziła się sonda za katalizatorem.
Pierwszy raz przy przebiegu 3000 km(jazda na benz),drugi raz przy przy biegu 35000 (jazda gaz+ benz).
Cena sondy na dzień dzisiejszy ok 200zł Bosch LS3004H 025803004H. Jest to planarny sensor tlenu.
W sondzie uszkodziło się podgrzewanie, w obu przypadkach.
Zastanawiające???
-
Witam
Odczyt 2-Lambdy wacha się 1.2-1.5V. Na wolnych obrotach 1.5V. Zastanawia odczyt: 1-sonda obwód zamknięty, 2-sonda obwód otwarty? (opis w Multiecuscan, obwód otwarty to problem). ePER uwidacznia że Lambdy 1, 2 to ten sam typ. Silnik pracuje Ok. ECU nie zgłasza błędów. Mam nadzieje że wszystko jest sprawne?
-
1 załącznik(i)
Witam w gronie osób mających problem (?) z odczytami napięcia na drugiej sondzie u mnie na jalowym wygląda to jak na foto, i jako że mam problem z błędem 2187 zastanawiam się czy wymieniać czy ten typ po prostu tak ma, podpowie coś ktoś? Załącznik 43064
-
Nie podoba mi się przebieg pierwszego wykresu.
-
menik
Włacz sobie odczyt temperatury spalin. Sonda za katalizatorem, na wolnych obrotach (w wielu markach) U~ 0.7-0.8V. Sprawdzałem po trasie na wolnych obrotach 550st.C, U-0.83V.
-
Są dwie sondy lambda i pracują w takim samym zakresie napięć.
Pierwsza od momentu uruchomienia silnika pokazuje parametry regulując skład mieszanki.
Druga zaczyna działać po jakiś 3 km do 5 km od momentu ruszenia autem.
Nie uruchomi się jeżeli auto będzie stało w miejscu na nawet z 5 godzin i będzie pracowało na biegu jałowym i będzie gazowane.
Druga sonda zaczyna działać stopniowo i amplituda jest w takim samym zakresie napięć jak pierwsza sonda.
Druga sonda kiedy puścisz pedał gazu i jedziesz na biegu to wartość jej spada a jak dodasz gazu to rośnie do max w zależności od obciążenia wolno lub szybciej.