To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Pomoc w ocenie -
Cytat:
Napisał
FiatPrime
.
Temat "komfortu" jazdy po mieście autem z dwusprzęglowym automatem przemilcze z grzeczności. Zabolało mnie jak kolega wyżej napisał "najlepszy". Dla Kowalskiego który nie upala i chce tanie w eksploatacji auto (Tipo) dużo lepszy jest (pod każdym względem) jest klasyczny automat z 1,6.
Chętnie przeczytalbym rozwinięcie tego wątku, bo moje odczucia są odmienne. Wcześniej jeździłem nieco ponad rok Civic 1.8 140KM w automacie i z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że Tipo nie dość, że jest jak sprężynka, to do tego pali tyle co nic, bo 6,5-6,8L ON w mieście to jest wąchanie paliwa w porównaniu do benzynowego civica, który potrafił dobić do 10L...
Wysłane z mojego S2 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Tyle, że w Tipo jest świeża produkcja fpt c725.
Tej nie znam.
W przypadku Renka i 500X ludzie bardzo sobie chwalą 635 DDCT w połączeniu z 1.4 MA 140KM. W przypadku 1.4 MA 170KM nastąpił ożenek z klasycznym automatem ZF9 - według opinii właścicieli słabe połączenie z tym 170KM, ale mający tę skrzynię z MJ 2.0 już sobie chwalą. Problem wywodzi się z wyżej położonego momentu obrotowego w MA 170KM, który przy zmianie biegów jest tracony i jest przymulenie. Do tego dochodzą inne niuanse.
-
Czyli cała teoria o ddct montowanym od 9 lat we Fiatach poszła w pizdu.
Dobrze, że nie wciskacie ludziom nowego multijeta z mokrym dpfem, bo kiedyś zrobiliście 700 tyś km 1,9 multijetem. Przecież to Multijet!
Fanboye kufa.
-
a co sadzicie o tej wersji ? https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...ID6BwykH.html? jest takze sprowadzana ale przez salon fiata Biras
-
tak ze zdjęć to ciężko ocenić, bo wygląda ok wszystko. Ale warto zajrzeć pod maskę, od spodu na samochód popatrzeć, podłączyć pod komputer. Jak to ASO to na miejscu wszystko sobie dokładnie możesz sprawdzić.
-
Odpowiedz zapadła, zdecydowałem się na na samochód w niższej wersji, lecz nowy bezprzebiegowy z salonu:
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6BZoRg.html
Osobiście uważam, ze cena nie jest wygórowana za ten egzemplarz. A poczytałem o tym 1.4 t jet i ludzie chwala
-
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6BWJMZ.html
Może komuś przypasi. Jakieś 20tys rabatu wychodzi. W marcu brałem identyk praktycznie za 69500.
-
No faktycznie teraz w dobrych cenach można fajne okazje ustrzelić.
-
Cytat:
Napisał
Lukio132
Panie ten to już stoi chyba z pół roku, poczytaj opinie o salonie. Ludzie piszą że mają auta po przygodach.
-
Jeszcze pytanie, czy podczas zakupu nowego samochodu z salonu, tego co wysyłałem wyżej, po zakupie, otrzymaniu faktury itp muszę jeszcze uiścić 2% podatku do skarbu państwa?
-
Nie. Jak z salonu od firmy komisu itp to nie płacisz
-
Zaoferowani mi wersje business droższa o 300zl, mianowicie 53100, opłaca się dopłacić te 300zl z wersji pop do business? Pytam o wszystko ponieważ kupno nowego samochodu to nie jest mały wydatek
-
A co w ramach tego otrzymujesz?
-
Cytat:
Napisał
nightingale79
A co w ramach tego otrzymujesz?
PodĹokietnik i czujnik parkowani tylni
-
Bez podłokietnika bym nie kupił auta. Bierz jak nic. Bardzo wygodna rzecz. Czujniki też się przydają. Za taką kasę to bym się nie zastanawiał nawet.