To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Odnośnie powyższego postu.
Jeżeli chodzi o zgłaszanie usterek podlegających naprawie gwarancyjnej, to jeżeli ja mam listę z tymi usterkami i je zgłaszam przy przyjęciu samochodu na serwis, to na zgłoszeniu są one wypisane, a ja dostaję kopię tego zgłoszenia i jeżeli czegoś tam nie wpiszą to się tego od nich domagam, więc nie wiem jak mogą wpisać tylko jedną usterkę z pominięciem innych.
A oddawałeś auto do ASO gwarancyjnie? Bo tak jak napisałem - mogą. Nie wiem jak u Ciebie ale w Poznaniu taki dokument dostajesz po odbiorze auta więc wstępnie nie wiadomo co koleś wpisał,a co nie. I mi też wtedy nie przyszło do głowy w ogóle sprawdzać co wpisali skoro dostałem telefon "wszystko gotowe, auto do odbioru" - dlatego uczulam kolegę bo to co opisałem jest moim doświadczeniem, a nie ciotki brata kuzyna kumpla z fejsa. I to niestety złym doświadczeniem.
-
Cytat:
Napisał
cac
A oddawałeś auto do ASO gwarancyjnie? Bo tak jak napisałem - mogą. Nie wiem jak u Ciebie ale w Poznaniu taki dokument dostajesz po odbiorze auta więc wstępnie nie wiadomo co koleś wpisał,a co nie. I mi też wtedy nie przyszło do głowy w ogóle sprawdzać co wpisali skoro dostałem telefon "wszystko gotowe, auto do odbioru" - dlatego uczulam kolegę bo to co opisałem jest moim doświadczeniem, a nie ciotki brata kuzyna kumpla z fejsa. I to niestety złym doświadczeniem.
Zmień ASO bo cos w kulki leca. Oddawalem auto na gwarancje/na przeglad i dostawalem papier przyjecia auta na ktorym bylo zapisane co ma byc zrobione, z podpisem osoby przyjmujacej auto.
-
cac, z którym serwisem w Poznaniu masz złe doświadczenie? Pol-Car czy Auto-Centrum? Jak oddawałem auto dwukrotnie do serwisu Pol-Car to dostałem kartkę z przyjęcia auta. Raz związaną z przeglądem po 15 tys. km, a drugi raz ze zgłoszoną usterką. W tym drugim przypadku na kartce zacytowano moje słowa ze zgłoszenia.
-
Tak jak piszą powyżej. Po przyjęciu samochodu na naprawę gwarancyjną dostawałem kopie zlecenia z wpisanymi usterkami, które zgłaszałem (aso Bielsko B.)