Sterownik LPG też grzebnął?
To jest widok strony w wersji do druku
Sterownik LPG też grzebnął?
https://www.facebook.com/CINSOFT/posts/1888119587964640
Wg. tego grzebał już w tipo z lpg
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Jeśli masz fabryczny sterownik Metatron przy aku to P.Marcin ogarnia, moje jest w trakcie strojenia po zmianach mechanicznych. Jak zakładać gaz to po modifikacjach, bo wtedy wtryski i reduktor mogą nie wystarczyć.
Panowie a po samym chipie czy też grubszych modach i chipie interwał wymiany świec się zmienia zwłaszcza przy lpg? Obecnie jest to 30kkm, a gdzieś czytałem że Cinsoft zaleca zmieniać po modyfikacjach co 15kkm. Druga kwestia jak ze spalaniem? Jestem skłonny uwierzyć że po samym chipie na ~140-150KM spalanie może spadnie podczas normalnej jazdy w określonych warunkach ale nie z wyższymi prędkościami wszystko zależy od warunków ruchu. Natomiast po zmianie turbiny, dolotu i itp gdzie zwiększamy przepływ powietrza i ciśnienie doładowania samego powietrza w znaczny sposób to raczej może jestem skłonny uwierzyć że spalanie zostanie na podobnym poziomie przy określonym stylu jazdy. Nic się z niczego nie bierze, benzyniaki z pośrednim wtryskiem pracują z określonym współczynnikiem nadmiaru powietrza w określonych warunkach. Reasumując zwiększając ciśnienie doładowania żeby zachować lambdę w określonych warunkach musimy podlać więcej paliwem. Sam się zastanawiam nad chipem, ale średnio mi się uśmiecha zmieniać świece co 15kkm [ w moim przypadku min. 2 razy w roku] a i spalanie ma dla mnie znaczenie a 1.4tjet super oszczędny nie jest. Głównie ze względu na bezproblemowe zasilanie lpg zdecydowałem się na tą jednostkę.
Nbk to nuovabravoklub.pl. I trzeba być zarejestrowanym by móc przeglądać treść.
Ale proszę bardzo. Zamieszczam zrzuty z ww forum. Zawierają adres na który można pisać bezpośrednio do sprzedawcy.
Załącznik 35885
Załącznik 35886
Załącznik 35887
Mnie by interesował chip tak na 140-150 KM bez wymiany gratów i żeby były zachowane normy emisji spalin. Da się tak w T-jet?
Tutaj jak i w pewnie w większości wypadków te normy to jest "hamulec" który wpływa na osiągi fabryczne silnika. "Sztab" ludzi pracuje nad silnikami, a tutaj jeden gość w 2-3h robi program gdzie silnik uzyskuje większą moc, moment itp. Coś za coś, albo normy i fabryczna moc albo normy be i większy "fun" z jazdy.
Normy, normami, są jeszcze bezpieczne marginesy dla wytrzymałości napędu i tu może są jakieś rezerwy do wykorzystania mieszczące się w widełkach norm emisji spalin.
Chwila, softu kompa silnika nie pisze, a zmienia tylko mapę pracy silnika, do tego gotowymi narzędziami dostępnymi na rynku. Ten gość sam z siebie tego silnika razem ze sterownikiem by nie skonstruował. Co więcej nie stworzył programatora itd. Zbyt wysoko opisujesz jego zasługi.
Głupi ja😁. Dzieki