To jest widok strony w wersji do druku
-
Szukaj problemu gdzie indziej jak skrzynia smiga..Tak jak pisałem u mnie tez mam spory luz w cromie i nic sie nie dzieje brak wyciekow skrzynia smiga tak samo jak kupilem 90tkm temu. Mam tez mastera z 2018 ze znikomym przebiegiem tez ma luz ojca vitara 40tkm tez ma luz mam tez volvo 850 i v70 przebiegi pewno ponad 500tkm luzu brak. Takze pewnie zalezy od konstrukcji skrzyni...trzeba by sie zaglebic w temat.
-
Cytat:
Napisał
damazy61
Oglądałem wczoraj kolejną Crome z automatem od spodu i tam był dokładnie taki sam luz jak u mnie.
U mnie jest to samo. Lewa strona ma luz na wejściu do skrzyni biegów.
Będę chciał ten problem rozwiązać najpierw informacyjnie w zakładach zajmujących się regeneracją ASB, ale nie nastąpi to prędko.
Jeżdżę dopóki się "nie rozleci" :P
-
Jestem po konsultacji telefonicznej z kolejnym skrzyniarzem. Powiedział mi że ten luz raczej nie ma wpływu na telepanie autem. Twierdzi że moje objawy wskazują na zepsute sprzęgło hydokinetyczne.
Zakład jest 200 km ode mnie i na ostateczną diagnozę mam pojechać po majowym weekendzie. Ja te drgania czuję już praktycznie na każdym biegu. Najbardziej przy 30 km /h i 70km/h kiedy mam nogę na pedale gazu. Generalnie na szukanie przyczyny tych wibracji wydałem już tyle pieniędzy że aż mi się robi niedobrze na samą myśl.
Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka
-
@damazy61 mimo wszystko szukał bym przyczyny w półosiach. Mimo, że wymieniłeś obie wpuść w kielichy dużo smaru i sprawdź czy będzie poprawa.
Druga sprawa to koła, sprawdź czy nie masz krzywych lub podbitych felg. Podmień opony jak masz możliwość. Miałem podobne objawy na uszkodzonych oponach, które o dziwo dało się wyważyć ale pod obciążeniem biły i telepało na boki autem.