To jest widok strony w wersji do druku
-
Tzn. Jak wyłącze dzienne to nie świecą się żadne wtedy światła, tylne pozycyjne również nie świecą.
Natomiast czy jest tylko możliwość wyłączenia tylnych pozycyjne, tak aby dzienne przednie świeciły to nie wiem, muszę dokładnie jeszcze przejrzeć proxi, bo opcji zmian konfiguracji jest bardzo dużo i może taka możliwość też jest.
Co do pliku proxi gdzie się to zmienia to robi się to w MES. Wchodzi się w CAN Setup, następnie w zakładkę Regulacje i tam wciskamy Ctrl + Alt + c. Otwiera się okno z konfiguracją proxi. Zmieniamy bajt 109 z A5 na B5. Nastepnie zwiększamy plik wypełniając do 235 bajtow zerami 00. Plik konfiguracji musi mieć 235 bajtów zanim rozpoczniemy osiowanie. Klikamy w przycisk OK. MES poinformuję że zmieniono proxi, że wydłużyl się plik proxi. Wszystko to zatwierdzamy. Wykonujemy osiowanie proxi. Po jakimś czasie MES poprosi o podłączenie adaptera niebieskiego. Dalej będzie robił osiowanie na klimie i radiu. I jak skończy to poinformuję.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Nie mniej jednak świat byłby zdecydowanie lepszym miejscem gdyby pozycje nie świeciły się z dziennymi :) Jak miałem Citroena, to można było zmienić tryb świateł dziennych z "skandynawskiego" na zwykły. Przed liftem przez kabel, po lifcie w menu.
Ledy działają przy 5-7V? Wiem, że w Skodach nie bardzo - te mają nawet w takiej Fabii efekt "wzbudzania" pozycji. I światła pozycyjne z tyłu zapalają się segmentowo+delikatnie (stopniowy wzrost napięcia jak kabinowe w klasie wyższej).
Pozycje są zasilane z zasilacza impulsowego więc zrobienie rozjaaśniania to kwestia oprogramowania. Co do samego ich świecenia mi to się bardzo podoba. Zwłaszcza gdy byłyby to fabryczne ledy - minimalne zużycie prądu
-
No i problem rozwiązany a ściślej włączony ;-) po dzisiejszej wizycie u kolegi JTN światłami dziennymi można sterować z panela radiowego . Wielkie dzięki :bravooo: . Na marginesie też dodam że przy okazji JTN włączy funkcję opóźnienia wyłączenia reflektorów , czyli folow me home działa z pozycji manetki lub automatycznie po włączeniu z menu światła w radio . KOLEGO JTN oczekujemy jeszcze bardziej wzmożonej pracy i SAMYCH DOBRYCH ZMIAN w mieniu własnym i kolegów :zgoda::partyman:
-
Kolego JTN jak zawsze świetna instrukcja. Wielkie dzięki, wszystko hula jak należy :lol:
Ciekawe bo Twoje ustawienia proxy zgadzają się z moimi co do bajta zarówno przed jak i po osiowaniu.
-
Jack pytanie czy spoktałeś się z opcją aktywacji menu telefonu, miedzy zegarmi. Niestety mam tylko z poziomu ekranu, tak samo jak nie mam z poziomu ekranu mozliwosci aktywacji na stale odprowadzania do domu.
Czy mógłbyś zrobić listę potrzebnych urządzeń jakie trzeba kupić aby przeprowadzić cały zabieg ?
-
To co wyswietla sie miedzy zegarami jest w opcjach tego wyswietlacza. Ja domyslnie mialem wszystko wylaczone, telefon i navi.
-
Sprawdzałem u mnie nie ma, nie chce już dyskutować, bo kiedyś już ktoś mi wmawiał ze mam, byłem nawet w ASO. Wtedy stwierdzili ze nie mogą doprogramowac.
-
Dziwne ze jedno auto ma inne nie :roll:
-
Cytat:
Napisał
Marcin_2_1
Jack pytanie czy spoktałeś się z opcją aktywacji menu telefonu, miedzy zegarmi. Niestety mam tylko z poziomu ekranu, tak samo jak nie mam z poziomu ekranu mozliwosci aktywacji na stale odprowadzania do domu.
Czy mógłbyś zrobić listę potrzebnych urządzeń jakie trzeba kupić aby przeprowadzić cały zabieg ?
Można to włączyć, o tym co piszesz. Już jednemu koledze wlaczalem te menu.
-
Udało mi się uruchomić menu świateł dziennych na Uconnect 7'. Opcja włączenia/wyłączenia pojawia się w menu "światła" w ustawieniach uConnect 7.
Także można do instrukcji dopisać, że sprawdzone. Bajt 109 z A5 na B5.
-
JackTheNight wiesz czy po zmianie konfiguracji proxi można włączyć w tipo tipo autodomykanie drzwi?
-
Raczej się nie da. Trzeba aktywować opcję menu dot. automatycznego zamykania drzwi. Tylko u ciebie jest ten problem, że nie masz radia 5" lub 7",
gdzie ta opcja się pojawia. Niestety pomiędzy zegarami w ustawieniach ta opcja się nie pojawi.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Raczej się nie da. Trzeba aktywować opcję menu dot. automatycznego zamykania drzwi. Tylko u ciebie jest ten problem, że nie masz radia 5" lub 7",
gdzie ta opcja się pojawia. Niestety pomiędzy zegarami w ustawieniach ta opcja się nie pojawi.
Czyli to radio odpowiada za zamykanie drzwi? Jakbym aktywował tą opcję na radiu 5" albo 7" to po wyjęciu nie działoby i tak?
-
Automatycznym zamykaniem drzwi steruje body computer, natomiast poprzez radio włącza się czy drzwi maja się zamykać automatycznie czy nie. Trzeba aktywować to w body computerze, gdybyś miał radio 5 lub 7 cali to trzeba by je zamontować i przez radio uruchomić opcje automatycznego zamykania drzwi, wtedy możesz wrócić starym radiem 3 cali, no to tak po krotce. :)
-
u mnie opcja zamykania jest w menu licznika miedzy zegarami właśnie