To jest widok strony w wersji do druku
-
jakbys poczytał na forum to wiedziałbyś że po primo nie ma wiązki a po secundo body kom z tempomatem ma inny numer części i nie da sie aktywować ot tak.
jeden z kolegów już w tym dogłębnie grzebał.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Ale podświetlenie musi też działać.
jak kupisz kiere z full wypasem wszystko jest ladnie poswietlone. ja kupilem nie z powodu tempomatu bo mmam fabryczny ale zeby miec guziki do sterowania telefonu by radiem chińczykiem i mam 4 przyciski wolne. chętnie podpiałbym pod to obieg zamkniety bo to jeden z przycisków który często używam. mam alergie na napis tdi. smród nie do wytrzymania.
-
Zobaczymy co z tego wyjdzie ze swojego doświadczenia mogę jedynie powiedzieć że z reguły to kwestia instalacji ewentualnie programowania wiem bo mam akurat w swoim aucie Doblo zmieniona klimatyzację manualna na automat i wystarczyło zmienic parametry w body z poziomu admina nie dostępne ustawienia dla zwyklego uzytkownika. Mam też Blue&me z nawigacja na centralce którą nie obslugiwala nawigacji. Aktywowane spryskiwacze lamp w doblo wiec się da. Kwestia tego jak bardzo zależy
-
A skąd będziesz miał Key code aby cokolwiek aktywować i dokonać osiowanie proxy?
Bo w Tipo Key code jest tylko generowany przez witech online i ASO nie daje Key ode nawet odpłatnie.
-
doblo bravo punto linea mito nawet julka - tam sie dało z autem nawet otrzymywało się fiat code. w tipo juz jest inaczej ale moze ktos to rozpracuje. jack pisalismy jednoczesnie
-
Sprawdzal ktoś czy przy osiowaniu woła o key code nie slyszalem o tym.do tej pory żeby bylo do tego wymagane. Mam znajomego który prowadzi ASO fiat wiec gdyby cos
-
Znajomy tez by chcial zalozyc tempo, ale pyta ile sztuków już ogarnąłeś?
-
Żadnego jak widać. Przecież też próbowałem. Nie da się tego zrobić tak jak w starszych fiatach.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Żadnego jak widać. Przecież też próbowałem. Nie da się tego zrobić tak jak w starszych fiatach.
Posiadasz może schematy elektryczne do tipo z tempomatem? Czy tylko sprawdzałaś pod wzgledem oprogramowania?
-
A jak wygląda kwestia zrobienia aktywnego tempomatu dla auta, które posiada już zwykły tempomat?
-
z calym szacunkiem ale proponujesz zalozenie ludziom tempomatu "fabrycznego" a nie masz nawet schematu?
Ja wiem ze nawet apple zaczynalo w stodole ale czasy sie troche zmieniły.
-
Cytat:
Napisał
marx30
z calym szacunkiem ale proponujesz zalozenie ludziom tempomatu "fabrycznego" a nie masz nawet schematu?
Ja wiem ze nawet apple zaczynalo w stodole ale czasy sie troche zmieniły.
A czytałeś może wstęp do tematu ? najwidoczniej nie a było tam wyraźnie napisane że robię wstępne rozeznanie w temacie czy sie w ogóle za to brać .
Schematy to nie problem.
Moje pytanie odnośnie schematów dotyczyło przedmówcy na podstawie czego stwierdził że sie nie da bo próbował. Niektórzy posprawdzają przejścia w istniejących połączeniach elektrycznych a co jeśli jakiegoś połączenia nie ma ?no właśnie .
Nie w każdym aucie wystarczyło posprawdzać wiązki w kabinie
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
fil400
A jak wygląda kwestia zrobienia aktywnego tempomatu dla auta, które posiada już zwykły tempomat?
potrzebne było by do tego wykonanie dodatkowej instalacji elektrycznej oraz montaż radaru w przednim zderzaku oraz konfiguracja
-
Jeżeli wiesz dokładnie jaki jest zakres pracy, oraz orientacyjny koszt niezbędnych do tego podzespołów, to z chęcią poznam szczegóły. Moze być przez PW.
-
Cytat:
Napisał
misiaczek88on
A czytałeś może wstęp do tematu ? najwidoczniej nie a było tam wyraźnie napisane że robię wstępne rozeznanie w temacie czy sie w ogóle za to brać .
Do czytania mój drogi kolego to powinieneś się zabrać pierw Ty.
Na forum już dawno jest obszerny temat odnośnie dostawiania tempomatu. Interesujące Cię schematy. I wyczerpująca wiedza na temat. Wystarczy 5-10min szukania.
Gdybyś wykazał się MINIMUM chęci to zamiast zakładać temat z ofertą usługi byś wiedział o co chodzi.
Podejście masz jak widać. Wiedzę podobną. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Startujesz z ofertą i ceną. To będziemy wyśmiewać - bo jeszcze łatwiej.
-
Ponawiam pytanie, ile sztuk aut juz ogarnąłeś z tempomatem?
-
podsumowujac-wymiana kiery nie wystarcza, w zwijaku nie ma wiazki bo mniej pinow, nie da sie aktywowac w body peogramami serwisowymi body ma inny nr czesci. Podstawowe i banalne sprawy wiec nie ma co tworzyc aury tajemniczosci ze "nie wystarczy kable posprawdzac". Myslalem ze starujemy tu z poziomu kogos kto umie sie wlamac do body a nie z takimi oczywistosciami.