Lancia to fiat w bardziej "luksusowym" wydaniu. Koszta jeśli chodzi o mechanikę takie same w końcu te same silniki. Rozważając 120 czy 150 od siebie mogę polecić 150. 120 ma lepszy "dół" a 150 "góre"
To jest widok strony w wersji do druku
Lancia to fiat w bardziej "luksusowym" wydaniu. Koszta jeśli chodzi o mechanikę takie same w końcu te same silniki. Rozważając 120 czy 150 od siebie mogę polecić 150. 120 ma lepszy "dół" a 150 "góre"
Czyli śmiało moge rozważać też zakup delty i nie ma się co obaiwac a o jakies kosmiczne koszty utrzymania ? więc na dzień dzisiejszy odpada giulietta i zostaje przy delcie i bravo, a czy to że delta przestała być produkowana już w 2014 roku nie wpłynie na ceny serwisowe zbyt mocno za kilka lat jak już będzie ich coraz mniej? już stosunkowo jest to bardzo rzadko spotykane auto ;/
Na Twoim miejscu wybrałbym bravo jeśli nie szukasz samochodu na dłużej tylko powiedzmy 3-4 lata że względu na łatwiejsza odsprzedaż- delte jeśli kupowalbym na dluzej. Przejedz sie 1 i 2 i wybierz ten który Ci będzie pasował bardziej.
Zanim odrzucisz jakąkolwiek propozycję po prostu do auta wsiądź i się do niego przymierz. Komisów Ci u nas w Polsce dostatek. Co do awaryjności i cen części warto odwiedzić forum Lancii ;)
Auta szukam na przynajmniej 8-10 lat :) do najbliższej lanci delty mam 70km :) a fiatami jezdziłem
Po sprzedaży Bravo II, zakupiłem Deltę 1.4 150KM, krajowa, wersja ORO. W porównaniu do Bravo, więcej miejsca w środku, nieco lepsze materiały, dużo lepsza funkcjonalność: przesuwana i rozkładana tylna kanapa. Po 2 latach sprzedałem i kupiłem kolejną Deltę 1.4 120 KM, sprowadzona z Holandii. Lepiej spisuje się w warunkach miejskich, max moment 206 jest dostępny od 1750 obr/min. Prawie jak diesel. 150-tka była za to, co zrozumiałe lepsza na autostradzie. Ten sam max. mom. 206 dostępny dopiero od 2250 obr/min.
Jako sprowadzona, Lancia ma dużo lepsze wyposażenie od krajowej, mimo tej samej wersji ORO.
Dla mnie niepodważalnymi zaletami są:
- ludzie nie wiedzą co to za auto, nie wiedzą jaki rocznik oraz ile może kosztować?
- media motoryzacyjne, nie uwzględniają Lancii, w żadnych głupawych testach, porównaniach i rankingach. Tych wszystkich , w których udowadniają wyższość skody i spółki nad całą resztą .
- zwykłe, proste, trwałe podzespoły, nie rdzewieje, wygląd nadal mi się podoba.
Też rozważałem zakup Delty ale powiedzmy w ostatniej chwili pojawił się w ogłoszeniu Bravo w wersji Black.Limitowana wersja na rynek Szwajcarski.