Czyli prowadnice kompatybilne z innymi fiatami? To dawałoby pole manewru do wsadzenia całego fotela np. z Giulietty IMHO nieco lepszego. Pozostaje kwestia kompatybilności airbaga.
To jest widok strony w wersji do druku
Czyli prowadnice kompatybilne z innymi fiatami? To dawałoby pole manewru do wsadzenia całego fotela np. z Giulietty IMHO nieco lepszego. Pozostaje kwestia kompatybilności airbaga.
Cenne spostrzeżenie. Airbag nie problem - prawdziwi mężczyźni jeżdżą bez.
Ja bym wsadził cały stołek z mito, IMHO lepszy nawet niż z Julki ale jest tylko do 3d czyli składany. Musiałem się zadowolić siedziskiem do którego przywykł mój tyłek przez kilka wcześniejszych lat.
Robs to jest masakra z tymi tylnymi dywanikami. Oryginały a nie pasują bo mamy z tyłu w Lounge jakieś plastikowe końcówki i żadne dywaniki nawet z allegro nie pasują. Nawet zamówiłem z Rezawplastu i też nie pasują. Masakra jakaś
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
a i do autora postu. Ja mam krótsze prowadnice z przodu. Przecież u Ciebie to można sobie buty rozpieprzyć o te wystające prowadnice. Jedz do ASO i pokaż im na wystawowych TIPO jak to powinno wyglądać
:)...co do fotela to tak jest u mnie prawy i lewyZałącznik 35030
Załącznik 35031
Załącznik 35032
...sanki sa na rowni z tym garbem na ktorym sa przymocowane poza jego krawedz nic nie wystaje...
Dokładnie jak u Kota
Witam, po krótkiej nieobecności. Jeszcze raz dzięki za zdjęcia pomocne były podczas wizyty w ASO Żory. Spędziłem tam może z 2 godziny i jedyne co wyegzekwowałem to plastikowe zakończenia na tyły prowadnic (na przód musiałem sobie sam dokupić). Tak na marginesie sanki i ich montaż kosztowały 2400zł - tyle zapłaciła ubezpieczalnia. Poniżej przesyłam co mi napisano mailowo po wizycie i próbie złożenia reklamacji.
Dzień dobry.
W związku z Pana dzisiejszą wizytą w naszym Serwisie i zgłoszonym zastrzeżeniami dotyczącymi długości zamontowanej szyny fotela kierowcy wyjaśniamy, iż element ten został zamówiony na podstawie danych pojazdu zakodowanych w numerze identyfikacyjnym VIN Państwa samochodu.
Różnice w długości szyny wynikają prawdopodobnie ze zmian konstrukcyjnych fotela, wprowadzonych w 2018roku.
Na chwilę obecną brak elementu na stanie magazynowym (notka poniżej) uniemożliwia sprawdzenie długości innych prowadnic o tym samym numerze części.
W naszej opinii zamontowany element nie stracił na swojej funkcjonalności i jako część oryginalna, spełnia wszystkie normy bezpieczeństwa dopuszczające go do użytkowania.
Tak więc sami widzicie, płakać się chce. A to że przez lato żona może się pokaleczyć w sandałach, albo żeby założyć wycieraczkę trzeba się gimnastykować to już nikogo nie interesuje. Fiat idzie na ilość sprzedanych aut a o jakość usług to już lipa. Miałem kłopot z klapą która się nie otwierała, teraz z tym siedzeniem- musze poradzić sobie sam po raz kolejny. Dokupiłem zaślepki (jedyne 12 zł sztuka - chyba są pozłacane) na szyny i mam zamiar skrócić te szyny, tak żeby zostały tylko jedne otwory i żeby szło założyć zaślepki. W Fiacie w Żorach powiedziano mi że jedyne różnice w sankach wynikają czy fotel ma dźwiganie czy nie. Ale przeglądając zdjęcia na internecie zauważyłem że w starszych Tipach na prowadnicach jest po jednym otworze z boku, a w nowszych 2 otwory. I wszystkie na salonie miały po dwa otwory. Pozdrawiam Jacek.
Mozesz jeszcze do FCA napisac.