Jutro jadę do mechanika bo tam muszę zrobic drążki i zbieżność i ma mi sprawdzić DPF
To jest widok strony w wersji do druku
Jutro jadę do mechanika bo tam muszę zrobic drążki i zbieżność i ma mi sprawdzić DPF
Uzytkuj normalnie i za duzo sie nie przejmuj. U mnie crome uzytkujr zona i nie ma pojecia o dpf i tak nakulala z 50tys km i nigdy nie wie czy coś tam jej sie wypalalo.Glownie jezdzi po miescie takze nie ma co sie za duzo przejmować.
@bochu, wyłącza się na 100%, tylko trzeba go włączyć za każdym gdy odplisz silnik, chyba że trwa to krócej niż 30 minut od wyłączenia silnika to nie trzeba.To dopiero mieli w icar3 poprawić.
Na forum Insigni kilka osób kupiło icar3 i same problemy z nim były i wrócili do icar2.
...dokładnie jest tak jak pisze Cinek1...mój iCar2 muszę ręcznie włączyć "przyciskiem" a po zakończeniu pracy aplikacji moduł czuwa chyba przez 30min, później się wyłącza (zamontowałem na stałe pod skrzynką bezpieczników, dodatkowo przedłużka OBD)
Załącznik 34617
U mnie Croma 2005 z dpf wypalenia ma średnio co 800km jedno tankowanie. Używam iCar2 i dpf monitor pro, tak jak piszą poprzednicy wszystko balaga. Moduł wyłącza się po 30min, a ponowne załączenie u mnie rozwiązałem na zasadzie przedłużki. Sam moduł leży w schowku z kluczami i w razie potrzeby go załączam. Co do wypalania dpf to nie wiem jak u was, ale u mnie najczęściej załącza się gdy zjade z ekspresówki.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Dołączając mam trochę inne pytanie. Czy groźne jest wypalanie pustego filtra dpf ? Mam go fizycznie usuniętego, auto jeździ normalnie, jak go pomęczę to zapali się check, osiągi dalej bez zmian, i co 800-1000km go wypala - wtedy albo gaszę jak mam możliwość, albo jadę i procedura sobie trwa (kopci, podwyższone spalanie)
W cromie dpf dość długie dystanse między wypaleniami.
Croma jest z 2005 roku, ma 285 tys km przebiegi między wypalaniami to 800km w mieście, Insignia, którą mam od nowości, wypalania w mieście, w tych samych warunkach jak Croma, max to 400km, i tak jest od nowości, na trasie udało mi się uzyskać wynik 1700km Insignia.