Na pewno miałeś w kołach za mało powietrza :mrgreen:
To jest widok strony w wersji do druku
Jest dość popularny trick na oszukanie pomiaru, o ile diagnosta nie sprawdzi ciśnienia.
za parę dni mam wymianę na nowe amorki i wszystko się wyda czy to wada producenta czy po prostu ten typ tak ma poczekaamy do wtorku
Daj znać o efektach:smile:
Niestety ten typ tak ma po wymianie okazało się że z 59 mam 71 % teraz na prawym na lawemy 68 % po wymianie widać tak producent zaplanował sobie zyski na przyszłe lata że będziemy po gwarancji wymieniać na swój koszt bo jak to się mówi każdy nowy właściciel dowie się o tym dopiero za rok bo mija 3 lata czyli pierwszy przegląd a to już będzie po gwarancji producenta potem po2 kolejnych czyli już jak będzie trzeba je wymienić bo będą poniżej 40 % pewnie po 5 latach. Ale to nic już się dowiedziałem że przy 20 tyś siadają łączniki stabilizatorów i zaraz też wyleci po gwarancji szkoda gadać coś mi się wydaje że fiat zrobił auto serwisowe dla siebie a za chwile będziemy latać jak do miodu do serwisu z naprawami tipo
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
a no własnie ty masz sedana a ja hatchbacka i w tym cały problem bo jest w sedanie o 20% lepsze niż w moim dlatego chcieli sprawdzić czemy taka rożnica jest ale widać tipo hatchback ma się szybciej zepsuć nie wiem ale ma slabe amorki
Wszystko zostało już w temacie napisane - a dalej takie bicie piany. Nowe z pudełka zamontowane amory na ścieżce pomiarowej nigdy nie będą miały 100%. 70% na obu stronach jest jak najbardziej ok.
A tu masz jeszcze system FSD na który różnie reagują konkretne urządzenia pomiarowe i trzeba też na to brać poprawkę.
Sedan ma zwykłe amortyzatory. HB i SW mają amortyzatory FSB (o zmiennej charakterystyce). FSB nie zmierzysz dobrze na zwykłej wytrząsarce na diagnostycznej. Powinieneś Panie widzieć jakie cuda na Hydroactive i Airmatic wychodzą na wytrząsarkach na diagnostycznych :D
A to, że FSB są słabe to inna sprawa. To było około 40 tyś.km. nalotu. Bez gadania na gwarancji zrobili. Nie pierwszy byłem:
Załącznik 34734Załącznik 34735
jak na 40 tyś. to faktycznie kiepsko to wyglądało. Ciekaw jestem jak będzie u mnie.
Ktoś zgłaszał na gwarancji te amory tylne w SW jeszcze? Pytam bo mam 20kkm przebiegu i też są niewielkie pocenia na tylnych amortyzatorach.
W T-Jet?! O Ja pierdziuuuuu! Przy 20 tyś?! Ty to w ogóle nie potrafisz jeździć...
Jedź, wymienią, łaski nie robią. Nie znam SW które ma jeszcze fabryczne.
Ja jeszcze mam fabryczne ale pewnie zaraz pociekna tak jak łączniki zaczęły napiedalac...
Ja jadę w przyszłym tygodniu na oględziny do ASO. Zobaczymy co Panowie poradzą.
Mogę być spokojny o amory z tylu bo mam tjeta? Z gazem? :-D