Hmm, jestem w 10% :tongue Można powiedzieć, że przez 200tys. km w ci±głym użyciu, poza mrozami oczywi¶cie, gdzie jak wiadomo elektronika wył±cza.
To jest widok strony w wersji do druku
I tu jest problem, bo elektronika wył±cza jak jest zero lub mniej na termometrze. W poprzednim aucie nie zał±czało sprężarki przy+3 na dworze, tutaj na wy¶wietlaczu jest +1 i sprężarkę zał±cza. Najgorzej o poranku, bo je¶li w nocy były przymrozki to nie wiadomo czy przymroziło co¶ czy nie. A jak mi tłumaczono sprężarki nie zał±cza się w takich temperaturach aby kompresora nie uszkodzić je¶li w układzie jakie¶ drobinki lodu się nazbierały. I b±dĽ tu m±dry...
Pozdrawiam
To Ľle tłumaczono. Kompresor nie jest zał±czany żeby nie oblodziło parownika. Dlatego również przy wł±czonym AC nie można wył±czyć wiatraka w przypadku automatycznej klimy. W zwykłej zapewne wył±czy AC po ustawieniu nawiewu na 0 - nie miałem manuala, więc gdybam. Zapewne w instrukcji co¶ napisali.
W manualu po wł±czeniu A/C pomimo ustawienia nawiewu na 0 wentylator szedł na I biegu.
Nie za bardzo rozumiem działania tej klimy w automacie w Tipo. O ile Przyciski A/C i A/C max ok. to do czego jest ten włącznik na środku na środkowej gałce ? Zawsze kiedy uruchamiam tryb auto zaświeca się kontrolka A/C czyli domyślnie cały układ działa z włączoną klimatyzacją (pewnie chodzi o zachowanie pożądanej wilgotności). Jeśli wyłączę przycisk A/C lampka gaśnie i rozumiem, że sprężarka również się wyłącza. Zawsze mam gdzie z tyłu głowy, że klima obciążą układ i spalanie jest trochę wyższe. Ciekawe tylko czy układ włącza ją na stałe i ciągle pracuje? Mam te dylematy, że dotychczas używałem klimy w manualu i w zimie używałem tylko do odparowania szyb, przez pozostały okres zostawała wyłączona.
Klimy automatycznej nie wył±czaj. Ona sama wie kiedy uruchomić sprężarkę.
Opis przycisków jest w instrukcji obsługi podany.