Ok wielkie dzięki udrożniła go robiąc prostu dziurę tak?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Ok wielkie dzięki udrożniła go robiąc prostu dziurę tak?
Tak się zastanawiam czy to może być mój przypadek na mrozie odpala normalnie ale jak dodam gazu to go dławi szarpie i nie przyspiesza aż do momentu kiedy się nagrzeje jak ciepły problemu nie ma i tak
Gaz na cała noc wyłączony i wypalony podczas dodawania gazu to samo
Nowy parownik i wtryski
-nowe świece
- nowe kable
-nowa cewka
- nowy czujnik położenia wału
- nowy czujnik ciśnienia temperatury
-Dolot uszczelniony i wyczyszczony
- podmieniona lambda na kacie to samo
- Podmieniona wyczyszczona zaadaptowana przepustnica to samo
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Na benzynie chodzi ładnie wkręca się myslalem ze to pompa ale chyba raczej nie
Jeszcze zostało mi zdjąć pokrywę i zobaczyc na wałek rozrządu ale czy to by było to tylko na zimnym? Ciśnienie na cylindrach Ok nieznaczne różnice sprawdzałem tez uszczelkę pod głowica testerem wg niego Ok - nie zmienia koloru nie ubywa
Często zbiera się błoto i zatyka "kranik" u góry. Błoto będzie też w środku filtra dlatego obróć filtr do góry nogami i uważnie wywalaj błoto do momentu, aż zacznie lecieć węgiel. Z reguły nie wymienia się tego filtra. Trzeba by było robić co około góra rok, bo węgiel maksymalnie wytrzyma Ci w nim tyle właśnie czasu. Później nic nie będzie absorbował. Taki bardziej "eko" pic na wodę, żeby ekolodzy się nie denerwowali :smile:
Potwierdzam problem z czujnikiem wymieniony dwa dni temu dzisiaj rano minus 8 odpalił bez problemu . Chodzi o czujnik znajdujący się z boku kolektora w pionie nie ten w poziomie