To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Poszedłem jeszcze raz sprawdzić. Zdjęcie koła zapasowego, oraz tego na którym obecnie jeżdżę, załączam do posta. Google podpowiada, że czterocyfrowy kod daty produkcji opony należy odczytać w taki sposób, że pierwsze dwie cyfry to tydzień produkcji, a dwie ostatnie to rok. Mamy więc do czynienia z produkcją w 50 tygodniu 2008 roku oraz 4 tygodniu 2018 r. Ciekawa sprawa.
-
Faktycznie wychodzi na to, że to 2008r a napisz może jaki to dokładnie producent i model opony, bo jeśli to opona z 2008r to pewnie już nie kupi się takiej nowej.. a wtedy już wszystko będzie jasne..
-
A według mnie to 5008 nie jest datą produkcji opony z koła zapasowego....trzeba wyjąć koło i sprawdzić z drugiej strony:cool:
-
Raczek kolega Jarosławrak ma racje, trzeba odczytać z drugiej strony.
-
Oznaczenie jest prawidłowe: DOT kod fabryki oraz tydzien i rok produkcji
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Ten kod nie jest prawidłowy. Trzeba spojrzeć z drugiej strony tak jak napisał jaroslawrak.
Po pierwsze na oponach asymetrycznych DOT z kodem daty produkcji jest zawsze na stronie zewnętrznej, a ewidentnie widać na oponie INSIDE.
Po drugie zawsze kod daty produkcji jest w takim widocznym owalu, bo jest to wymieniany co tydzień element formy. Widać to nawet wyraźnie na pierwszym zdjęciu.
-
No i wszystko się wyjaśniło. Temat można zamknąć, a najlepiej wykasować:)
-
Cytat:
Napisał
tomekbud
No i wszystko się wyjaśniło. Temat można zamknąć, a najlepiej wykasować:)
Temat brzmi
"zamiana koła zapasowego pełnowymiarowego na dojazdowe"
a nie moja opona jest z 2008 r, jak" właściciel "tematu bedzie chciał wykasować albo zamknąć to da znać.
-
Czyli wychodzi, że ten temat dawno powinien być przeniesiony do działu "giełda".
-
Cytat:
Napisał
tomekbud
Czyli wychodzi, że ten temat dawno powinien być przeniesiony do działu "giełda".
Raczej "Hipochondria" ;-)
-
1 załącznik(i)
Wszystko się wyjaśniło. Zdjęcie zewnętrznej części opony załączam do posta jakby ktoś chciał zobaczyć. Dalej drążyłem temat i błędnie wziąłem opcjonalny kod za datę produkcji wg google.