giannini - nie nauczyłeś się przez tyle czasu, że każdy pierdółkowaty problem urasta do problemu emigracji :)
To jest widok strony w wersji do druku
giannini - nie nauczyłeś się przez tyle czasu, że każdy pierdółkowaty problem urasta do problemu emigracji :)
To idzie zrobic ukladzikiem za 10 zeta ale komu by sie chcialo.
No ja bym i ze 100 zapłacił za montaż kontrolki do płynu, takie przyzwyczajenie z poprzedniego auta i zwykła zachciewajka by mieć to w tym aucie...
Ciezko tylko pozenic z wyswietlaniem na desce. Mozna by sie wpiac w uklad od plynu hamulcowego ale wiadomo ze nie jest to zgodne ze sztuka-przy braku plynu spryskiwaczy zaswieci sie sygnalizacja hamulcow. Jakie inne obwody by wykorzystac nie wiem.
Trzeba by sprawdzić jakie kontrolki są, co to nie są np. wykorzystane w benzynie a są w dieslu, albo coś podobnego.
Pomyślę nad tym, poszukam w schematach - jak coś znajdę to napiszę.
Zrobcie sobie tak ze jak sie plyn skonczy to zaswieca sie Check Engine :) ;)
Grzania świec zarowych nie ma [emoji28]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ale musi byc gotowy obwod juz "dekodowany" przez ECU Nie bedziecie przeciez zegarow rozkrecac dla takiej pierdoły. Albo niech sie awaryjne wlaczają.
Albo nawiercic dziure w masce do zbiornika wsadzic splawik. Jak zniknie pod maską trzeba dolać płynu.
Można wozić w bagażniku butelkę z płynem. Skończy się W zbiorniku to jest co dolać.
Zapewne kontrolka świec jest aktywna :wink: Tylko jeszcze trzeba zmusić soft body i zegarów do komunikacji z założonym czujnikiem. A jeżeli nie da się, to dodatkowa dioda.
Zrozumialby ten problem w PRL u gdzie niczego nie bylo , ale teraz co kilometr stacja, pryskasz nie ma stajesz i kupujesz. Jak to czytam to nie wiem juz sam czy to wszystko to na powaznie czy zarty .
Lub po prostu przez wieksza czesc roku awaryjnie mozna dolać wody lub tez np. przy kontroli oleju rutynowo uzupelniac
No to naprawdę krótkowzroczny jesteś... kontrolka jest po to by za wczasu uprzedzić, ze płyn na wykończeniu aby na spokojnie w domu czy na stacji przy okazji dolać... a nie jak jedziesz w trudnych warunkach, chlapie ci spod kół na szybę a tu raptem zonk, koniec płynu... zima zimno, siedzisz w ciepełku a tu nagle szukaj stacji, brudz ręce, wysiadaj i marznij...
Ta kontrolka ma być dla wygody, kto nie miał nie zrozumie póki mieć nie będzie.
Nie napisze co naprawdę myśle o tym co napisałeś, nie potrafię dobrać słów, które by Ci nie uwloczyły...