To jest widok strony w wersji do druku
-
Ooo kurcze! Piękna dziura. :) Ja mam w sumie podobnie z tym, że wydaje mi się, że jest to mniej widoczne. Zdecydowałem się na hak ze Słupska i montaż poza ASO (nigdy z tego powodu nie robili mi problemów). Po wypięciu z daleka dziura jest mało widoczna. Później wrzucę zdjęcie.
-
Cytat:
Napisał
kastomat
Panowie, macie jakiś pomysł czym, jak zamaskować dziurę w zderzaku po montażu haka w ASO tak by to co jest obecnie nie raziło po oczach. Wiem, że montaż wymagał podcięcia zderzaka, ale można było to zrobić trochę lepiej jakby się chciało i pomyślało. Wystarczyłby otwór 1/3 z tego co jest obecnie a gniazdo od wiązki można było wyprowadzić na zewnątrz w wnęki....
No ale cóż...
Ale odstawiono fuszerę.
Czasami renomowani producenci w zestawie mają szablon do wycinania, czasami podają wymiary cięcia. Tylko trzeba też umieć to wyciąć i obrobić, a nie odstawiać taki szmelc.
Różne haki już montowałem i muszę przyznać, że najlepsze są Wesfalia. Nie wiem jak obecnie przewiduje ich katalog ale jeszcze parę lat temu do odłączanych kul oferowali estetyczne zaślepki wyciętego otworu.
Gdy nie używasz haka to wyjmujesz kulę, chowa się gniazdo na zawiasie, a otwór przykrywa się plastikową zaślepką.
Przede wszystkim Westfalia już w katalogu informuje klienta czy trzeba ciąć zderzak czy nie, a jeżeli trzeba to czy cięcie jest widoczne czy nie.
-
Mam taką zaślepkę. Ale i tak głównie jeżdżę z hakiem, rzadko kiedy go ściągam Cytat:
Napisał
fred77
Ale odstawiono fuszerę.
Czasami renomowani producenci w zestawie mają szablon do wycinania, czasami podają wymiary cięcia. Tylko trzeba też umieć to wyciąć i obrobić, a nie odstawiać taki szmelc.
Różne haki już montowałem i muszę przyznać, że najlepsze są Wesfalia. Nie wiem jak obecnie przewiduje ich katalog ale jeszcze parę lat temu do odłączanych kul oferowali estetyczne zaślepki wyciętego otworu.
Gdy nie używasz haka to wyjmujesz kulę, chowa się gniazdo na zawiasie, a otwór przykrywa się plastikową zaślepką.
Przede wszystkim Westfalia już w katalogu informuje klienta czy trzeba ciąć zderzak czy nie, a jeżeli trzeba to czy cięcie jest widoczne czy nie.