Czekamy na szczęśliwe zakończenie sprawy. Dobrze, że pozostałeś przy aucie. Myślę, że większość osób szukałaby innego auta na Twoim miejscu.
To jest widok strony w wersji do druku
Czekamy na szczęśliwe zakończenie sprawy. Dobrze, że pozostałeś przy aucie. Myślę, że większość osób szukałaby innego auta na Twoim miejscu.
Czas na aktualizację w temacie :)
A więc, po rozbiórce silnika okazało się że jest on zatarty ( była taka temperatura, że stopił się plastikowy kolektor ssący w miejscu styku z głowicą). Szybka decyzja - wymiana silnika. Udało mi się kupić cały kompletny taki sam silnik, tylko z Bravo z tego samego rocznika w bardzooo dobrej cenie, także po paru dniach było on już zamontowany i uruchomiony - jeździ bardzo dobrze i w sunie to nie odczuwam żadnej różnicy jeżeli chodzi o osięagi czy spalanie. W "nowym" silniku został zamontowany nowy rozrząd, wymieniona została uszczelki pod głowiczką, a ze starego przełożyłem tylko osprzęt.
Tak się prezentuje teraz:
Załącznik 37381
Parę miesięcy po wymianie silnika, przy okazji wymiany poduszek amortyzatorów przednich została wykonana konserwacja kielichów :)
Załącznik 37382 Załącznik 37383
Ostatnia modernizacja to montaż oryginalnego spoilera tylnej klapy - udało się kupić w tym samym kolorze na allegro
Załącznik 37362
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A tak Bravka prezentuję się po polerowaniu i woskowaniu lakieru
Załącznik 37384 Załącznik 37385 Załącznik 37386
Widzę tylko jedno zdjęcie (załącznik 37362). Reszta jest niedostępna.
Jakie środki użyłeś do konserwacji kielichów?
Teraz zdjęcia powinny być widoczne :)
Do konserwacji kielochów używalem BRUNOX EPOXY - dwie warstwy w odstępie 24 godz., potem podkład epoksydowy, baranek i preparat do konserwacji podwozia.