I to nie zależne od wersji wyposażenia.? Mam lounge.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Masz z pewnością wyświetlacz konfigurowalny, który w GSI wyświetla też nr biegu.
Zgodnie z wcześniejszymi postami też doradzam olanie sugestii GSI i jazdę po staremu, czyli na słuch.
Ja mam tipo tipo i tylko widzę propozycję zmiany góra/dół (głownie góra he he) i nie przykładam do tego wagi.
Czasem jak mnie nudzi jazda to zmieniam biegi zgodnie z sugestiami GSI ale zaprawdę powiadam wam: nic dobrego z tego nie wynika.
Jakby skrzynia miała 7 biegów to GSI przy 70km/h by 7. bieg potrafił nagabywać;-)
Konkluzja: olać, a jak jedziesz z fajną laską to masz temat do bajerowania. :redface:
(jasny gwint: to mój 13-ty post... nie ma co przeginać: otwieram browca).
Mój tak na razie nie robił, ale dzisiaj inną dziwność mi zaserwował i trochę się zdziwiłem.
Wyjeżdżałem po zatankowaniu i zatrzymałem się przed poprzeczną drogą, by włączyć się do ruchu. Zatrzymałem się trochę dalej od kraw. jezdni bo przede mną był w poprzek chodnik i scieżka rowerowa z laską w krótkich majtkach i na rolkach. Miałem lekko podgórkę z tego podjazdu. Trzymałem wciśnięty hamulec. Pytłem sprzęgło, wrzuciłem luz, następnie nie spuszczając wzroku z laski puszczam hamulec i surprize: bryka mi się do tyłu nie stoczyła! Jakby automat ręczny zadziałał cy cóś, a ja tego w specyfikacji nie miałem. Za to jak chciałem już ruszyć to trochę do tyłu poleciałem: dobrze, że nikogo za mną nie było.
Zgłupiałem normalnie.
Jutro, jak przetrzeźwieję to pojadę w to samo miejsce i przetestuję to ponownie.
Takie udogodnienie i temu ma służyć zapewne taki był zamysł inżynierów hehehe...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
to jest tzw. Hill Hold Control czyli jak stoisz pod górkę o nachyleniu nie pamietam ale ileś tam stopni to na 2s Ci autko stoi na hamulcu. Wtedy możesz puścić hample i spokojnie ruszyć bez ręcznego..fajna sprawa...
W konfiguratorze jest ta opcja w std:
System ESC, Panic Brake Assist, TC, DTC, ERM, Hill Hold Control
Standard
Masz rację - musiałe przeoczyć w specyfce. Zostaje mi tylko poćwiczyć ruszanie pod górę z tym udogodnieniem :lol:
:) Daro...asystent ruszania pod gore...HHC...hill hold control...rewelacyjna sprawa ale z tym trzeba nauczyc sie ruszac bo nie zawsze to dziala na np.malym wzniesieniu...a jak dziala to 2sec. i w tedy na wzniesieniu nie musisz zaciagac wajchy od recznego :) prawie jak ze skrzynia w automacie :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
haaa...haaaa...haaaaaa.........opisalismy koledze Daro temat..... :) :) :) ..
Teraz tylko testować...
U mnie wyświetlacz "konfigurowalny" i tylko strzalki góra dół. Jurto poszukam tej opcji ale coś mi się wydaje że też tego nie mam
HHC działa od 5°
Dzisiaj szukałem u siebie i niestety ani na wyswietlaczu ani na radiu nie mam mozliwosci skonfigurowania i wyłączenia tego