W alfie panel szło zdemontować przez dziurę od radia. Tutaj takiej opcji nie widzę bo pod radiem nawiew.
To jest widok strony w wersji do druku
Dwa posty wyżej pokazałem zdjęcia z demontażu panelu kilmatyzacji a wy tutaj rozmowy filozoficzne prowadzicie :)
Złota robota i będzie pan zadowolony!
Jak to zobaczyłem to zaraz poleciałem na parking :D. Rzeczywiście w manualnej jest podobnie, ale jest jedna kwestia. Czy trzeba zdemontować ten panel z gniazdami zasilania AUX i USB. Bo jak popatrzyłem to chyba bez tego będzie problem ( na zdjęciach tego nie widzę).Cytat:
Napisał JackTheNight
Ten panel usb aux siedzi na zatrzasnąć i go pi prostu wyciągasz zaczynajac od górnej części...
Nie widzialem tego postu musielismy napisac w tym samym czasie. W manualu bedzie trudniej przez linki. A potrafia one wkurzyć. Ale dobra wiadomosc jest taka ze moze udaloby sie "naprawic" blad fiata i to wlaczanie klimy przy nawiewie na szybe. Tylko panel trzeba rozbebeszyć i wywalic krancówke która tam zapewne siedzi.
pozwolę też dorzucić swoje dwa grosze do tematu jako że mam pewne przejścia z ową konsoletą od sterowania nawiewem.
wymieniałem już żarówki i cięgno od pokrętła temperatury (a auto ma 1,5 roku). Wymiana była w ASO w ramach gwarancji i to jedyny plus.
Myślałem że to tylko mój egzemplarz tak ma ale w aucie zastępczym od fiata było tylko ciut lepiej. Pokrętła mają praktycznie niewyczuwalny skok pomiędzy stopniami ustawień i tak na przykład przy zmianie prędkości nawiewu trzeba popatrzeć na co pokrętło wskazuje bo przekręcając nie czuć prawie nic.
Przy przestawianiu stref nawiewu nie ma lepiej bo masz wrażenie jakby ta gałka była przypięta do jakiejś gumki od majtek i musisz wierzyć co pokazuje obrazek pokrętła nawiewu bo w istocie nie czuć przełączania pomiędzy strefami.
Ta konsoletka jest tak *ujowa że ludzi którzy ją produkują należałoby wsadzić w rakietę i wysłać gdzieś w kosmos dając jako jedyną możliwość regulacji temperatury w rakiecie tą oto "wspaniałą" konsoletkę ..
Ci co to produkują montują to w odpowiedniej kolejności i problemów nie mają. A że serwisowanie jest tragiczne to ich nie obchodzi.
U mnie pokrętła od stref i prędkości nawiewu działają dobrze, ale to od grzania (mam klimę manualną) ma ewidentny problem przy przechodzeniu ze strefy czerwonej do niebieskiej. Jest mocny opór , taki że boję się mocniej kręcić żeby czegoś nie urwać. Muszę lekko cofnąć i brać "z rozpędu" :)
Mi jednak brakuje takiej odwagi :)