No i lotka zamontowana, od razu lepiej croma wygląda.
To jest widok strony w wersji do druku
No i lotka zamontowana, od razu lepiej croma wygląda.
Wczoraj Croma dostała nowy intercooler, stary już miał dość.
Jak mi brakuje takiego garażu...
Czy jakieś zmiany zauważyłeś po wymianie?
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
Garaż aż tak duży nie jest jakbym chciał:smile: Mimo dpf-u widziałem że po mocnym wdepnięciu gazu, kopci na czarno, wszystkie przewody były ok, dałem nowe opaski a tak kopciła, i postanowiłem sie przyjrzec IC, i to uszkodzenie było widać z dołu. Teraz zero kopcenia i lepiej się zbiera.
No i minęło 8 tys km, i przyszła pora na wymianę oleju.
Croma dostała też nowy pasek PK, przednie wycieraczki firmy valeo.
Na focie syn z latarką w akcji, ubrudzony z oleju:lol:
Co o 8 tys wymiana? A że mnie się śmiali koledzy ze co 10 wymieniam.
Te dzieci, moja dwa bąble są zaraz obok jak wyciągnę jakieś narzędzia. Nie wiem, jakiś czujnik czy coś mają ;)))
Normalnie robie co 10 tys km, ale akurat robiłem zakupy do opla to do cromy już też wziąłem.Ze mnie też się smieją ,że co 10 tys km, ale moje auto, i wiem co dobre dla niego:cool:
Dzieci, to mają jakiś radar zamontowany:lol:
Kilometry się kręcą, i kolejne części wpadły:
Tarcze i klocki przód, łożyska amortyzatorów przód, pasek pk z rolkami i napinaczem, poducha silnika przód i tył.
Czemu wymieniałem poduchy, jakie miałeś objawy?
Good job
@lukq tak wyglądały poduchy.
Tylna aż tak tragiczna nie była, ale zmieniłem obie.
Napisz proszę czy zauważyłeś różnice oo wymianie ?
Tak, czuć że silnik tak nie "lata", jest sztywniejszy.
Nic dawano nie pisałem.
Croma śmiga, a temp 35 stopni,zobowiązała do wymycia auta.
Widać, że auto zadbane i troskliwych rękach.
Gratuluję.
:bravooo:
Croma robi kolejne kilometry, za to w oplu troche do zrobienia było, bo czeka go trasa do PL i z powrotem, a w trakcie jazdy usłyszałem taki dzwięk, na początku obstawiałem że to tarcza kotwiczna się podgięła i dotyka tarczy hamulcowej, ale zdemontowałem całość, i dalej to samo.No to czarne myśli mechanizm różnicowy, lub skrzynia biegów.Ale wyciągłem półoś z piasty, i okazało się że jednak piasta.Zmienione oczywiście obie strony na SKF-y.Do wymontowania używałem palnika i prasy hydraulicznej 30 tonowej:wink: 10 tonowa nie dała rady.Wpadła jeszcze nowa rura IC, bo lubią pękać, wymieniłem bo udało mi się kupić oryginał w bardzo dobrych pieniądzach, po zdemontowaniu starej, okazało się że nawet nie miała zamiaru pękać.Jeszcze zmienię olej.
Z modyfikacji to wpadły kierunkowskazy ledowe boczne.I auto za tydzień trafi na podniesienie mocy do Cinsoftu.
https://www.youtube.com/watch?v=5eITDkIiQVM