Do spr. masz przepływomierz (odepnij go i sprawdź czy jest różnica) druga opcja to EGR, który mógł się zaciac.
To jest widok strony w wersji do druku
Do spr. masz przepływomierz (odepnij go i sprawdź czy jest różnica) druga opcja to EGR, który mógł się zaciac.
Ale gdy odma zamarznie to też potrafi wywalić olej przez bagnet
Sytuacja opanowana, jednak odma samochód postał w ciepełku 2 dni i chodzi jak tralala odma wyczyszczona złapało ją na przewodzie wychodzącym z silnika koło bagnetu.Niech te mrozy już się skończą.
I super że się wyjaśniła sytuacja i że podsumowałeś własny temat. Zastanów się jednak nad przejściem na inny olej.
A co byś sugerował liqui moly, czy jakąś inna markę.
Tutaj mamy temat o olejach, każdy chwali ten co osobiście stosuje, wybór należy do Ciebie :)
http://fiatklubpolska.pl/croma-446/olej-do-cromy-30460/
Na jakim obecnie jeździsz?
Motul 8100 5w30 X-clean
olej odpowiedni, jak kolega jeździ na krótkich odcinkach to tak będzie - silnik niedogrzany
Krótkie odcinki to ja robię. 2 do 3 km dziennie czasami. Odmy mi nie wywala. Olej z hurtowni a nie internetowo. Bez złośliwości na temat przebiegu proszę.
Odcinki drogi jaki pokonuję to 2x25 km, termostat jest ok trzyma temperaturę,osłona jest cała , a co do oleju to raczej zostanę przy Motulu X-CLEAN 5W40 bo używam go już od ładnych kilku lat najpierw Volvo V40 później Vecrta C 1,9 CDTI 8V a teraz Cromina. Wczoraj odebrałem z serwisu autko, silniczek umyty i teraz latam i sprawdzam i obserwuje czy są wycieki.