To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
glider33
Lampka tylnej kanapy na pewno nie działa po otwarciu bagażnika, tylko po otwarciu tylnych drzwi przesuwnych. Zresztą nawet jakby lampka zapalała się po otwarciu bagażnika to i tak nic by nie oświetliła bagażnika przy zamontowanej półce ;)
Dużo zależy od wersji auta. U mnie w wersji siedmioosobowej jest tylko jedna lampka właśnie nad tylnymi siedzeniami (jak u oko21). I ona ma doświetlać również bagażnik i powinna się zapalać przy otwieraniu bagażnika.
-
Cytat:
Napisał
miszczu77
Dużo zależy od wersji auta. U mnie w wersji siedmioosobowej jest tylko jedna lampka właśnie nad tylnymi siedzeniami (jak u oko21). I ona ma doświetlać również bagażnik i powinna się zapalać przy otwieraniu bagażnika.
Ja myślę, że to zależy od roku produkcji. W waszych poliftach może tak być.
-
2 załącznik(i)
Ostatecznie zamontowałem w bagażniku świetlówkę led, bo oryginalna lampka dawała za mało światła. Teraz w bagażniku mam jasno jak w dzień :lol:
Załącznik 31303
Załącznik 31302
Miałem mały problem z żarzeniem świetlówki po zamknięciu bagażnika, ale za radą kolegi @oko21 dałem rezystor 560 om i problem zniknął.
-
Cytat:
Napisał
glider33
Ostatecznie zamontowałem w bagażniku świetlówkę led, bo oryginalna lampka dawała za mało światła. Teraz w bagażniku mam jasno jak w dzień [emoji38]
Załącznik 31303 Załącznik 31302
Miałem mały problem z żarzeniem świetlówki po zamknięciu bagażnika, ale za radą kolegi @oko21 dałem rezystor 560 om i problem zniknął.
No i fajnie. Ja będę modyfikował oświetlenie jak się zrobi cieplej.
Namazane palcem
-
Cytat:
Napisał
marcinosss_78
Mierzyłem miernikiem zasilanie na ledy . Przy otwrtej klapie 12v przy zamknietej 3v . Prawdopodobnie napiecie szczatkowe
Napięcie jest mniej ważne. Ważny jest pobór prądu. W wielkim uproszczeniu, ledom, w odróżnieniu od żarówek, wystarczy prąd rzędu kilkunastu miliamperów żeby zaczęły się żarzyć. I wtedy wysysają akumulator. Rezystor ogranicza pobór prądu.
Namazane palcem