Jak Majfrendy doślą interfejs kupiony z miesiąc temu;) to trzeba będzie to sprawdzić niezwłocznie bo niska temperatura robi kuku: PrawidĹowa temperatura silnika â skutki niedogrzania - NapÄd i skrzynia biegĂłw - Eksploatacja - Infor.pl
To jest widok strony w wersji do druku
Jak Majfrendy doślą interfejs kupiony z miesiąc temu;) to trzeba będzie to sprawdzić niezwłocznie bo niska temperatura robi kuku: PrawidĹowa temperatura silnika â skutki niedogrzania - NapÄd i skrzynia biegĂłw - Eksploatacja - Infor.pl
Ten HUD jest własnie od majfriendów ;-)
BTW Też wam na forum wyskakuje reklama mięsa drobiowego :) ?
Dobry kuciak to martwy kuciak.
Bym nie panikował jeśli nie jest sprawdzone po OBD. Inna sprawa, że w żadnym aucie nie będzie 90*C sztywno, bo to tak nie działa. Teraz kompy samochodowe działają sporo szybciej niż kiedyś więc często odświeżają dane i widzimy wahania. A termostaty też są różne. Niektóre się otwierają przy 85* inne przy 90* w obrębie tego samego modelu. Miałem kiedyś Rovera i mogłem sobie wybierać termostaty do wyboru do koloru w zakresie od 80-90*C.
Marx, sprawdź pierw normalnie po OBD i wtedy będziesz wiedział czy faktycznie coś z autkiem nie halo ;) Ja obstawiam psikus chińskiego gadżetu :P
Nie panikuję ale zwrocilem uwage i trzeba zweryfikowac.wiem ze dawniej bywaly tzw.sportowe termostaty itp ale nie zglebialem tematu
A że sie tak zapytam nie negując niczego - po co te rozważania a propos temperatury? Skoro działa i wskaźnik jest cały czas w połowie to co to za różnica czy 78 czy 82?. Jakby był rzeczywiście niedogrzany czy przegrzany no to rozumiem a tak mam wrażenie ze rozmowa o wszystkim i niczym :)
Chodzi o to co pokazuje wskaznik. Bo jesli jest tak ze pokazuje ze jest ok a ma tolerancje od 70 do niewiadomo ilu to mozesz jezdzic z niedogrzanym silnikiem nawet o tym nie wiedzac
Jako fanboye marki powinniście właśnie znaleźć jakieś logiczne wytłumaczenie. Tak ma być! Krowa gdzie jesteś? Potrzebujemy specjalisty :)
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Jesli cos wskazuje na niedogrzanie silnika to temp oleju a nie temp wody. Na wskaznik temp wody spoglądam gdy chce wiedziec kiedy sie przelaczy na LPG jesli mnie to interesuje a jak chce wiedziec czy w pełni mozna korzystać z mozliwosci silnika patrze na wskaznik temp oleju, ktory Tipo akurat ma i pomimo ze nie pokazuje konkretnej temp to wskazuje czy jest juz odpowiednia.
Chyba ze szukacie na siłe kolejnej mega usterki Fiata, ktory nie potrafi skonstruowac prostego silnika i na kazdym kroku robi lipe
No pewnie z fusów. Spoko fajny gadżet.
Tipo nie ma czujnika temperatury oleju. Info od fiata
Pewnie liczy z temperatury wody obciazenia silnika temp powietrza zasysanego itp. A ja nie szukam na sile usterki tylko lubie wiedziec. Usterka jest pewnie w tym gadzeciku. Ale przy okazji mnie oswiecilo ze moje mito slabo grzeje moze nie dlatego ze nagrzewnica brudna a moze dlatego ze stary termostat. Termostaty te tradycyjne sie starzeja i tracą parametry.
W domu jestem :smile: Sprawdziłem jak to jest dokładnie w GP, w pincecie nie dało rady - AlfaOBD nie szczytuje parametrów przy błędzie weryfikacji kodu ISO ECU (nie ma mojego w ich bazie), więc na cegiełkowym nie sprawdzę.
W połowie skali w GP jest 80stC, więc problem z niedogrzaniem silnika na pewno się ujawnia :smile: Wskazówka dyga przy 50stC. Temperatura otwarcia termostatu 88stC. Skąd macie info, że w Tipo jest 70stC w połowie skali?
W TIPO otwarcie termostatu 88 +-2stC.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Rzeczywiście nie ma :roll:
U mnie na tym chinskim huddzie dokladnie kiedy wskazowka siega polowy wskakuje 70 stopni. No ale chyba to klamie wiec nie upieram sie przy tym stwierdzeniu. Jutro zobacze na normalnym programie