Niestety brak garażu i dobrej pogody zmusza mnie do mechanika , ale że dobry znajomy zrobi to za tzw. flaszkę :smile:
To jest widok strony w wersji do druku
Niestety brak garażu i dobrej pogody zmusza mnie do mechanika , ale że dobry znajomy zrobi to za tzw. flaszkę :smile:
No bez garażu w zime to trochę ciężko, my wtedy tez robilismy od razu rozrząd.
Na Święta Wielkanocne będe u żony wyciągał kolektor i zaślepiał go.
Świece wymienione w komplecie, na wymianę poszedł Bosch.
Dwie były ubite :smile:
No to teraz masz spokój.
Dokładnie tak! :smile:
Dzisiaj Croma dostała pełną zaślepkę EGR.
Wcześniej była z dziurami ale już jestem umówiony na wywalenie z kompa, to założyłem.
A jak odczucia po montażu tej zaślepki z dziurami? Daj znać też jak będzie wyrzucona z kompa, bo nad zaślepieniem się mocno zastanawiam :P
Zaślepkę z dziurami wymontowałem a w jej miejsce poszła pełna bez dziur.
Jak odczucia....
Silnik zaczął trochę inaczej pracować, dużo lepiej zbiera się przy niskich obrotach także naprawdę warto.
A lepiej się zaczął zbierać też w przypadku tej z dziurami czy tylko bez? :P Bo z tego co wyczytałem, to przy pełnej trzeba ją wyrzucić z kompa a przy tej z dziurami nie.
Lepiej jest z zaślepką bez dziur.
Dobrze czytałeś że trzeba wyrzucić z kompa, jak nie wyrzucisz to pali się check na desce i trochę denerwuje :smile: ale jeździć z nim można nic się nie dzieje.
Dzisiaj Croma dostała nowe kapcie :smile: na lato.
Miałem kupić Dębice 215/50 r17 ale znajomy załatwił w dobrej cenie gumy VREDESTEIN ULTRAC CENTO 225/50R17 94Y.
Wiem że rozmiar trochę nie taki ale założyliśmy na próbę i już zostały :smile:
Mam kilka dni na tzw. testy i jeśli będzie dobrze to zostają u mnie na dłużej, a jeśli nie to oddaję :smile:
Załącznik 31637 Załącznik 31638
Załącznik 31641
Wiosenna wymiana oleju :smile:
Croma dostała:
MOTUL 8100 X-CLEAN C3 5W40
Filtr oleju MANN-FILTER HU 711/4 x
I nowy korek spustowy oleju :smile: stary już jakiś taki okrągły był....
Załącznik 31683Załącznik 31684
Załącznik 31685
Radomir widzialem ze się dopisałeś do listy do dpf monitor, a u ciebie dioda nie działa?
Fajny kanał, mi tego brakuje.
Ja w maju, będe wymieniał u siebie kolektor, rozrząd z pompą wody, pasek pk i rolki.
Diody nie zakładałem.
Dpf kontroluje prze icar2 na bluetooth 😁 do tego aplikacja na smartfon DPF Monitor.
Kanał niestety nie mój, u kolegi robiliśmy.
U znajomego w 1.9 8v, tez mimo wszystko podlaczylismy diode, i ostatnio dpf wypalał się dpf przy 76% zapchania, a nawet nie mielismy zamiaru sprawdzać stanu zapchania, tylko patrzymy ze dioda sie swieci.
To kolega ma fajny kanał.