To jest widok strony w wersji do druku
-
Aha, czyli inne złączę. Ciekawe czy taka przejściówka by dała radę Kabel przejściĂłwka Renault Clip OBD2 16 pin (6807326276) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . No ale dobra, to nie to forum. Ten temat postaram się zgłębić na forum renault.
Odnośnie tego vgate mówisz, że polecasz. Doradzisz jeszcze jaki program ściągnąć do niego ?
-
Jeśli chodzi o clip'a to złącze jest standardowe OBD. Ważne jest wszystko to co jest za złączem ;)
https://www.aliexpress.com/item/Rena...715821143.html tutaj masz przykładowy chiński klon clip'a.
VGate u mnie się sprawdził - przez 2 lata podłączony non stoper do gniazda OBD. Ale wiadomo loteria - w końcu made in china. No i podstawowa diagnostyka silnika - czy obsłuży Ci wszystko w Tipo raczej wątpię.
Standardowo na urządzenia z androidem używam Torque do podglądów live wybranych parametrów. No i do Fiaciora mam teraz AlfaOBD (android) ale jest to mało przejrzyste uważam. Wyłączyłem sobie dźwięk pasów i więcej się w temat nie zgłębiałem. Przy czym Ja mam ten mądrzejszy skaner na chipie STN (link wyżej) który obsługuje znacznie więcej protokołów.
-
-
Nie miałem czasu jechać do innej części Krakowa po najtańszy ale to szczęście w nieszczęściu bo zgadałem się w pracy kolesiem, który się tym trochę bawił jak się okazało. Jak ktoś by kupował to warto wybrać taki "inteligentny" z przyciskiem i nie za wielki, np. taki INTERFEJS OBD2 ELM327 BLUETOOTH iCar PL GRATIS CD (5858980887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo jak się zapomni wyjąć to nie rozładuje akumulatora (wyłączy się po 30 min bezczynności). Kolega ma z przyciskiem i go w ogóle nie wyjmuje bo ściągnął apkę Dash: https://play.google.com/store/apps/d....android&hl=pl i ponoć mu fajne statystyki zbiera podczas jazdy bez drogich dodatków - moze się to komuś przyda bo jak by trzeba było kilka razy dziennie wkładać i wyjmować interfejs to by się pewnie zniszczyło gniazdo szybko.
-
Wystarczy stały plus na złączu obd puścić przez przekaźnik załączany zapłonem i interfejs będzie pracował tylko wtedy gdy trzeba
-
Ktoś już może kupił coś niedrogiego i może polecić, że faktycznie działa ?
-
U nas na forum polecają ten Nowy Polski ELM327 v2 Euroscan 2015 diagnoza OBD2 (4990511908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. . Czy będzie działać z naszymi Tipkami ? Do tego który program, jakiś darmowy ? W download można pobrac MES, czy to jest wersja darmowa, niepełna ? Czy jeśli tak to potrzebować będę również https://viaken.pl/pl/adapter-do-inte...can-typ-1.html ?
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
Nie miałem czasu jechać do innej części Krakowa po najtańszy ale to szczęście w nieszczęściu bo zgadałem się w pracy kolesiem, który się tym trochę bawił jak się okazało. Jak ktoś by kupował to warto wybrać taki "inteligentny" z przyciskiem i nie za wielki, np. taki
INTERFEJS OBD2 ELM327 BLUETOOTH iCar PL GRATIS CD (5858980887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo jak się zapomni wyjąć to nie rozładuje akumulatora (wyłączy się po 30 min bezczynności). Kolega ma z przyciskiem i go w ogóle nie wyjmuje bo ściągnął apkę Dash:
https://play.google.com/store/apps/d....android&hl=pl i ponoć mu fajne statystyki zbiera podczas jazdy bez drogich dodatków - moze się to komuś przyda bo jak by trzeba było kilka razy dziennie wkładać i wyjmować interfejs to by się pewnie zniszczyło gniazdo szybko.
Mam to na stale wpiete. Do zczytania i skasowania bledow ok. Nic wiecej raczej tym nie zdzialamy. Uzywam apki Piston. Statystyki pokazuje tez.
Btw
Za wielkim murem to kosztuje ~20 zl z darmowa przesylka.
-
Siemka wszystkim,
czy Interfejsem Vgate iCar3 skasuje inspekcje oleju? Ustawie od nowa?
-
Cytat:
Napisał
Redzio
skasuje inspekcje oleju? Ustawie od nowa?
Czy w Twoim aucie jest czujnik zużycia oleju, że trzeba to ustawiać? Inspekcja serwisowa nie jest tym samym co olejowa.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Czy w Twoim aucie jest czujnik zużycia oleju, że trzeba to ustawiać? Inspekcja serwisowa nie jest tym samym co olejowa.
Dzięki za doczepienie się, oczywiście chodzi o serwisową. Pozdrawiam
-
Mamy 2020 r i może coś sie zmieniło lub wyjaśniło lub ktoś doszedł sam że można inspekcję serwisową ( żółty kluczyk ) samemu zlikwidować tzn tu nacisnąć tu przytrzymać używając np pedałów gazu i hamulca . Może to śmieszne o co pytam ale jeden potrafi zbudować domek a drugi to i szpadlem słabo śmiga :redface::lol:
-
Tylko kabel i program . Ale ogólnie można.:smile:
-
może to głupie pytanie ale czy zwykłem ELM327 z allegro z 15 zł skasuję inspekcję serwisową w stilo. Bo mam tylko interfejs VAGKKL+ FIATECUSCAN ale tam tego nie ma, wyświetla się że musi być ELM327