To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
otasz
Tak, ale po świętach dam sobie czas i popróbuję do skutku te zabiegi, bo czytałem na zagranicznych forach ze moj iOS potrafi raz zaskoczyć, a raz nie. Taka trochę ruletka. W ogóle ostatnio Apple ssie, same bugi, cena nierównomierna z możliwościami i jeszcze większe sekciarstwo. Gdybym nie latał dronem i nie montował zawodow filmów,to nie używałbym Apple.
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
Drjudym44- to ja już nie mam pomysłów - po kabelku do usb podłączyć iPhone i powinno zaskoczyć jeśli nie to na prawdę już nie wiem - może podjechać do ASO z faktura ?
Jesli nie znajdę rozwiązania, to chyba tak zrobię. Dzięki za próbę pomocy.
Jeśli używa ktoś CarPlay z pozytywnym skutkiem to bardzo bym prosił o wiadomość prywatną albo post tutaj. Mam kilka szczegółowych pytań. Bede bardzo wdzięczny!
-
1 załącznik(i)
Problem rozwiązany. Po którymś podłączeniu telefonu do radia CarPlay odpalił ;) Czyli jednak to prawdopodobnie wina niedopracowanego iOS11, który czasami płata figle.
Załącznik 30418
-
Stan umysłu zadziałał. Teraz tylko jeździć i tankować lpg.
-
Dokładnie ;) Wystarczyło trochę po przeżywać i siły z góry ogarnęły sprawę.
Z innej beczki. Czy to możliwe, że auto na początku trochę więcej pali? Nie mam komputera. Zrobiłem 260km na gazie w trybie miejskim przeważnie i z pełnego baku zrobiła się jedna kreska. Norma?
-
Tak. Jedna kreska do piknięcia i ta sama na rezerwie.
-
Cytat:
Napisał
niemiaszek
Tak. Jedna kreska do piknięcia i ta sama na rezerwie.
Znaczy się, że są 4 kreski widoczne, a rezerwa to tak jakby 5 kreska? ;) Widzę, że masz też SW w LPG - jakie masz osiągi jeśli chodzi o spalanie LPG oraz Pb?
-
U mnie spalanie też się układa narazie jeżdżę z klimatronikiem na auto. I narazie nie jest źle. A jeśli chodzi o moc to powiem że różnicy nie czuć. Może na hamowni pomiar pokazały ile jest straty.
-
u mnie przy 380-390 woła o zatankowanie LPG, jedna kreska jeszcze świeci, ponad 400 czasem już przeskoczy na benzynę, tak do 470 najwięcej na LPG dojeździłem
-
Tak, wychodzi 5 kresek. Ostatnie tankowanie to wyszło mi nawet więcej jak 9 LPG. Średnia to osiem a latem nawet 7,5. Większość trasa. PB to nie wiem, bo jak za pierwszym razem zatankowałem do pełna, to jeszcze mam na jakieś dwa miesiące :wink: ( zatankowane w połowie września)
-
Kolejny pomiar t-jet 9,4 lpg
-
firemanek, 390km na lpg a ile Ci wchodzi do zbiornika?
Piszcie proszę czy macie lpg fabryczne czy dokładane w ASO.
-
Cytat:
Napisał
kede86
jak ktoś ma kreski na blacie to fabryczne lpg - jeżeli osobny wskaźnik to montowane w aso.
Mój tipek po mieście przy normalnej jeżdzie zrobi max 340-370 na zbiorniku. Gazu średnio wchodzi 39-40 L.
-
Cytat:
Napisał
kede86
Do zbiornika wchodzi 38-40 litrów, chyba od pogody zależy :-), instalacja, jak słusznie Trollu zauważył - fabryczna,
przy 390 woła o zatankowanie LPG, ale przejście podczas jazdy na Pb następuję dopiero w okolicach 450-470km, przynajmniej tak się dzieje u mnie.
-
Cytat:
Napisał
firemanek
Do zbiornika wchodzi 38-40 litrów, chyba od pogody zależy :-), instalacja, jak słusznie Trollu zauważył - fabryczna,
przy 390 woła o zatankowanie LPG, ale przejście podczas jazdy na Pb następuję dopiero w okolicach 450-470km, przynajmniej tak się dzieje u mnie.
O kurczaki - a co jak ja dziś lałem do pełna i mi weszło 42? Przynajmniej tak mi sie zapamiętało, a nie sadze zeby to byla kwota za l albo suma do zaplaty.
Czy na coś trzeba zwracać uwagę przy jezdzie z tym fabrycznym gazem? Chodzi mi o technikę jazdy, ktora oszczędzi jak najdluzej podzespoły samochodu.
-
To weszlo ci idealnie wedlug instrukcji.
Mi srednie spalanie lpg wychodzi ok 10 litrow.