Najbezpieczniejszy dla powłok i chyba każdy to ma jest WD -40 / jeśli to smoła/ - psikasz - 2-3 minuty czekasz - rozpuszcza smołę / jak smoły dużo powtarzasz spryskanie/- resztę załatwia umycie wodą z szamponem
To jest widok strony w wersji do druku
Cieszę się , że pomogłem. Benzyną zmyjesz , ale jest za sucha i się namęczysz. Kup któryś ze środków do usuwania smoły w sprayu , jak będzie sucho jedź na myjnię bezdotykową , spryskaj obficie suchy kołpak tym środkiem , odczekaj około minuty i dokładnie spłucz pod ciśnieniem. Ewentualnie popraw jeszcze raz.
Dzięki za radę. Faktycznie benzyną może pomóc. Co prawda ostatnio szukałem sposobu na usunięcie tych zabrudzeń i teraz wyświetlają mi się reklamy środków i wszędzie piszą kliknij tutaj, zamów to... a jak się okazuje najlepszym sposbem jest urzycie tego co proste i znane.
Mi zaraz stuknie 90kkm a wyglądają normalnie xD Druciakiem myte?
W Multi-matic.pl są dostępne różne urządzenia myjące jak myjka czy parownica. A takie urządzenie w domu może przydać się nie tylko do mycia samochodu ale różnych innych rzeczy. Więc warto mieć takie coś na stanie, Moja żona pierze myjką ciśnieniową dywany.