To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Abramsik
. A tak na poważnie może to zawodowe skrzywienie ale stosuje IPPW czyli informacyjne przygotowanie pola walki. A to zawiera się w trzech słowach/stwierdzeniach: Oceniam, Przewiduję, Liczę się z faktem. Info to siła i wolę mieć 5 informacji i je przeanalizować niż iść w ciemno. Co mam zrobić to zrobię ale jako zodiakalny Lew leniwy jestem.
Bez obrazy, ale przypomniała mi się sytuacja z moim kolegą z którym pracowałem w zakładzie doświadczalnym, liczył wartość kondensatora prawie dwa dni i wyszło mu 2,3 nF, ale jak powiedział, że wszyscy dają 2,4 to i on też taki da. Kierownika to chciał ........ trafić.
-
No niby za co miał bym się czuć urażony spoko. Ale jak mam czas to wole zadać dwa pytania więcej niż mniej bo to nic nie kosztuje (powinieneś mnie zrozumieć ;-)).Tu nie chodzi o jakieś kosmiczne rozkminianie ale u mnie praca "na pałę" to tzw. ruska robota. Tłumaczyć nie muszę, że nie jest to pozytywne określenie.
-
Ja (z tego co pamiętam) przełożyłem o 120 stopni, bo zębatka pracuje chyba na 1/3 długości czy jakoś tak. Był już obszerny temat na forum, którym się posiłkowałem i wyszło całkiem sprawnie, ale nie bez problemów. Warto robić zdjęcia, aby się nie pomylić przy składaniu. :)
-
Temat zrobiony w 1 godzinkę. Tak dla potomności i użytkowników Cromek z B&M, opiszę różnice z przytaczanym manualem z elektrody.
- aby wyjąć schowek koniecznie trzeba mieć przedłużkę aby wykręcić śruby znajdujące się na tylnej ścianie schowka szczególnie trudno jest wykręcić tą znajdującą się w tuneliku po lewej stronie B&M;
- oprócz odkręcenia 5 śrub trzeba wyjąć plastikową maskownicę pomiędzy deską a drzwiami pasażera (tam gdzie w przedlifcie znajduje się wyłącznik Airbag pasażera). Siedzi na zatrzaskach więc sprawa jest prosta;
- samo wypięcie B&M jest dziecinie proste. Niebieska wtyczka posiada czarne zabezpieczenie/zatrzask, które po podniesieniu praktycznie samo wyciąga wtyczkę. Nie odłączałem aku (zapomniałem) ale nie miało to wpływu. Po podłączeniu i uruchomieniu silnika wszystko działa.
Dzięki Waszej pomocy i IPPW:tongue wszystko poszło bez problemów. Pozdrawiam.