W instrukcji obsługi rozdział o pasach bezpieczeństwa str. 94 pisze że 3 krótkie sygnały dźwiękowe to sygnalizacja odpięcia pasa bezpieczeństwa z tyłu ....może któryś czujnik szwankuje ...
To jest widok strony w wersji do druku
W instrukcji obsługi rozdział o pasach bezpieczeństwa str. 94 pisze że 3 krótkie sygnały dźwiękowe to sygnalizacja odpięcia pasa bezpieczeństwa z tyłu ....może któryś czujnik szwankuje ...
Zanim zacznie piszczeć powinno pokazać się które pasy są zapięte. Potem przy rozpięciu będzie piszczeć, ale już nie zobaczysz co piszczy. Proponuję zerkać przy odpaleniu auta czy nie sygnalizuje zapięcia pasów z tyłu. Ikony świecą się tylko przez jakiś czas jak się uruchamia auto, potem u mnie jest temperatura. Jak się pasu zapinają same w czasie jazdy i odpinają, to bardzo ciężko będzie wykryć co jest przyczyną, bo nie pokazuje problemu wyświetlacz. Jeszcze sprawdzę to dzisiaj jak znajdę chwilę.
No i wyjaśniło się co to za pikanie !
A więc jadąc kolejny raz droga dw901 z Gliwic w kierunku Olesna...tadam znów 3 x pipkanie.
Jest to informowanie o skrzyżowaniu na którym są robione zdjecia za przejazd na czerwonym świetle.
Zawsze pikało właśnie tam w okolicach 200-300m od skrzyżowania. A ja kompletnie zapomniałem że 2 lata temu w 20miejscach Polski zamontowali takie ustrojstwo !
Dziś skojarzyłem wszystkie fakty sprawdzilem wykaz gdzie to montowali i eureka.
Dziękuję wszystkim za zaangażowanie.
Temat do zamkniecia.
Wcale nie musisz jechać na nawigacji aby pikało ,jak masz aktywne pikanie ustawione na radary ,kamery na światłach ,przekroczenie prędkości ,to pika co chwilę ,też w pierwszym dniu nie wiedziałem czemu pika ,potem zablokowałem nie potrzebne pikanie
W jaki sposób zablokowałeś to pikanie ? Ja nie mogę znaleźć w ustawieniach takich opcji jak kamery na światłach ,przekroczenie prędkości itp. a pikanie ciągle się załącza w czasie jazdy oczywiście z przerwami.
Zmieniłem ustawienia w nawi. Zobaczę jutro czy "pikanie" zniknie. Dzięki za podpowiedź.
Jeżeli to chodzi o ostrzeżenie o fotoradarach to w ustawieniach nawi , w ostrzeżeniach gdzieś jest... tam gdzie czarne punkty i przekroczenie predkosci....
Wszystko jasne. Nawigacja chociaż nie włączona to jednak monitoruje ustawione sygnały bezpieczeństwa np. przekroczenie prędkości. Wyłączyłem tą opcję i pikanie zniknęło.
Dzięki za pomoc. :-)