To jest widok strony w wersji do druku
-
Mówimy o normalnej codziennej jeździe nawet pod obciążeniem.
Więcej kucy fajna sprawa ale większość osób nie chce wydawać więcej na paliwo w i tak już nie do końca oszczędnym silniku T-jet. Te 120 koni to taki kompromis pomiędzy osiągami spalaniem i trwałością.
Poza tym ja piszę z perspektywy kierowcy auta 85KM, Ty samochodu z mocą dwa razy większa więc mamy odpowiedź dla kogo jakie ten silnik i jego osiągi sprawia wrażenie.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Giannini - też zamawiałem T-Jet z myślą o programie na 150KM po gwarancji ...orientowałeś się czy trzeba zmieniać jakieś graty? czy wystarczy sam program
.
Do końca gwarancji (załapałem się na promocję + 1 rok do 90000km gratis) to ja nie będę czekał , ryzyk fizyk. Co do samej modyfikacji , wszystko zależy co chcesz uzyskać :smile:. Czy interesuje Cię 140 czy 200 KM. Przy seryjnych gratach i mądrym programie (bez limiterów na maxa) jest szansa na 140-145KM i 240-250Nm oczywiście pozostawiając sensowną charakterystykę przebiegu krzywych. Dalej to już zależy od zasobności portfela.
Przykładowo wykres wystrojonego Punto 120KM z turbiną GT1446 z Punto Abarth.
Załącznik 29177
-
Aż tak hardkorowo to bym nie kręcił ...:-) jako że moja wersja będzie z LPG celuje w okolice 150KM na początek ...z takim wzrostem mocy fabryczne graty LPG powinny sobie poradzić ..... 217KM i ładny przebieg momentu musi nieźle zap....ać to punto :-) ...będziesz stroił na ostro czy na początek też tylko program i bez zmiany gratów? Gianni ...jak zaczniesz coś dłubać załóż osobny temat.
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Aż tak hardkorowo to bym nie kręcił ...:-) jako że moja wersja będzie z LPG celuje w okolice 150KM na początek ...z takim wzrostem mocy fabryczne graty LPG powinny sobie poradzić ..... 217KM i ładny przebieg momentu musi nieźle zap....ać to punto :-) ...będziesz stroił na ostro czy na początek też tylko program i bez zmiany gratów? Gianni ...jak zaczniesz coś dłubać załóż osobny temat.
A jakie są podzespoły Lpg? Wtryskiwacze reduktor jaka duża butla?
-
Instalacja podobno Landi Renzo butla 50l a podzespoły to zobaczę dopiero jak będę miał auto w domu.