To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Benzyna automat -
Cytat:
Napisał
grandekropka
W dynamice, 1.6 to silnik bez mocy, nie przyśpiesza, dużo pali.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Wszystko zależy do czego potrzebujesz samochodu.Ja wybierając Tipka w takiej konfiguracji wiedziałem, że samochód będzie typowym miejskim samochodem i w mieście sprawdza się w 120%.Co do dynamiki wiadomo, że silnik generuje TYLKO 110KM i nigdy nie będzie samochodem nie wiadomo jak dynamicznym co nie zmienia faktu, że na trasie nie jesteś zawalidrogą.Jadac w trasie to raczej ja wyprzedzam inne samochody więc tragedii nie ma ;) . Z drugiej strony miałem okazję jeździć 1.4 T i jest dynamiczniejszy od 1.6 (to nie podlega dyskusji bo turbina robi swoje) ale szału nie ma ;)
-
Aktualnie jeżdżę jtd 115km i jak trzeba docisnąć to w zupełności moc wystarcza. Fakt, moment obrotowy ze względu na turbinę wyższy niż w benzynie 1.6
-
Cytat:
Napisał
grandekropka
Manualna skrzynia, 80 kg to jedna osoba na pokładzie. Jeżeli planujesz zakup to tylko t-jet. A najważniejsze to poproś o jazdy próbne, sam ocenisz różnice.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Trzymajmy się tematu, pytanie było o automat.
-
Zgodnie z instrukcją acc działa od 30km/h do 160km/h
-
Na pomorzu brak konfiguracji z automatem do przetestowania ale handlowiec odradzał [emoji3]
-
Powiedział dlaczego? Czy odradzał bo nie miał?
-
Cytat:
Napisał
Semper
Nie bo nie... ;)
-
Bibi, też masz automat, czy można się czegoś przyczepić??!
-
Cytat:
Napisał
Semper
Powiedział, że te 110 km w automacie to jak 95km w manualu. Jak automat to lepiej diesel 120. Z tym, że wtedy to jest dwusprzęgłowy, nie wiem jak z awaryjnością no i cena +10 tyś.
A ja większość kilometrów pokonuję w mieście i wolałem benzynę.
-
Cytat:
Napisał
bibi
Nie bo nie... ;)
Rozumiem, że masz auto w benzynie. Pochwal się wrażeniami.
-
Cytat:
Napisał
RedDevil
Na pomorzu brak konfiguracji z automatem do przetestowania ale handlowiec odradzał [emoji3]
Auto Plus nie mają ? Mieli jeszcze nie dawno.
-
Byłem w schewe i dowiedziałem się, że to odgórne zalecenie fiata. Wieczorem roześlę zapytania po 3-city. Tak przy okazji to schewe nie ma najlepszej opinii.
-
Cytat:
Napisał
RedDevil
Rozumiem, że masz auto w benzynie. Pochwal się wrażeniami.
Tak jak już wspominałem na konkurencyjnym forum silnik 1.6 ma TYLKO 110KM i nigdy nie będzie samochodem wyścigowym ;). Kupowałem go z założeniem, że będzie to miejski dupowóz i w tej roli sprawdza się w 120%.Automat to nie jest nowinka techniczna ale jazda z nią nie sprawia żadnych problemów (nie przeciąga biegów,redukuje kiedy trzeba i o tyle biegów ile trzeba itd).Na trasie też nie ma tragedii (jadąc ostatnio do Wrocławia to raczej ja wyprzedzałem samochody wolniej jadące niż mnie wyprzedzano). Podsumowując-konfiguracja silnik 1.6 plus automat to nie jest nieporozumienie, jazda w korkach po mieście czysta przyjemność,jazda w trasie też nie nastręcza wrzodów na żołądku ;).
-
Bibi jak będę w Poznaniu to poproszę Cię cobyś mnie przewiózł oki?
-
Cytat:
Napisał
Semper
Bibi jak będę w Poznaniu to poproszę Cię cobyś mnie przewiózł oki?
Jak tylko będę wolny to nie ma sprawy ;)